Hjem Nyheter Erkjenner at Anne Franks dagbok er forfalsket

Erkjenner at Anne Franks dagbok er forfalsket

SANNHET Eieren av rettighetene til Anne Franks dagbok har erkjent at boken delvis er forfalsket.

Anne Franks dagbok

Det sveitsiske Anne frank-fondet, som eier rettighetene til Anne Franks dagbok, har erkjent at deler av bokens innhold er forfalsket. Dette da store deler av innholdet er skrevet av Anne Franks far, Otto Frank, etter krigen.

Ettersom Anne Frank døde av tyfus i februar 1945, ble rettighetene til «hennes» bok teoretisk sett frigitt i februar 2015 – 70 år etter forfatterens død. Og det var i et forsøk på å forlenge rettighetene, at de tilstod at Otto Frank ikke bare hadde redigert boken, men faktisk var medforfatter. Otto Frank døde i 1980, og erkjennelsen medførte at rettighetene ikke vil bli frigitt til offentligheten før i slutten av 2050.

Fondet har blitt advart fra flere hold, som mener de nye opplysningene kan få konsekvenser for de som iherdig har påstått at dagboken ikke har vært forfalsket.

– Fondet bør tenke nøye igjennom konsekvensene. Om man følger diskusjonen betyr dette at de har løyet i alle år om at den kun har blitt forfattet av Anne Frank, uttalte Agnès Tricoire, juridisk spesialist på opphavsrett.

Erkjennelsen bekrefter også, som mange lenge har påpekt, at boken er en del av etterkrigstidens propaganda mot nasjonalsosialistene og Det tredje riket. Selv om dette har vært åpenbart for mange, er det nå også bekreftet fra «offisielt» hold.

Otto Frank
Otto Frank

Deler er skrevet med kulepenn

Det er allerede kjent at deler av boken er skrevet med en BIC kulepenn, som selv om den var oppfunnet på tidspunktet boken var skrevet, definitivt ikke var tilgjengelig for en jødisk 13-åring i det okkuperte Amsterdam. Pennene ble først masseprodusert i 1951.

Otto Frank tjente for øvrig millioner av kroner på å gjøre propaganda av sin datters død gjennom publiseringen av Anne Franks dagbok.

Kilder:
Anne Frank’s Diary Gains Co-Author
Anne Frank Diary Fraud Finally admitted