Hjem Nyheter Norge Erna Solberg ber «tyskertøsene» om unnskyldning

Erna Solberg ber «tyskertøsene» om unnskyldning

6

INNENRIKS Statsminister Erna Solberg ber om unnskyldning til samtlige «tyskertøser», det vil si norske kvinner som innledet forhold med tyske soldater under andre verdenskrig.

«Tyskertøsene» ble skamklipt og ydmyket i all offentlighet.

Statsminister Erna Solberg ber nå om unnskyldning til samtlige «tyskertøser». Rundt 30 000–50 000 norske kvinner skal ha innledet et forhold med tyske soldater under andre verdenskrig.

– Jeg vil i dag, på regjeringens vegne, be om unnskyldning for hvordan norske myndigheter agerte og håndterte kvinner og barn som hadde en relasjon til tyske soldater under andre verdenskrig, sa Solberg under et arrangement i statsministerboligen i Oslo, i går.

– For mange var det en ungdommelig forelskelse. For noen var det en livslang kjærlighet til en som var fiendens soldat, eller en tankeløs flørt som satte spor for resten av livet, fortsatte Solberg.

Reidar Gabler, sønn av en tysk soldat og norsk mor, har lenge krevd oppreisning for de norske kvinner som ble utsatt for den norske regjeringens hat:

– De ble tvansklippet, de ble deporterte, de mistet all kontakt med sine familier … De var egentlig et ingenting, de var borte! Det må ha vært helt forferdelig, forteller han.

Mange av de utsatte norske jentene fikk håret avklipt i all offentlighet, ble ydmyket og hånet, og tusentalls ble satt i fangeleire uten å ha blitt dømt for noe som helst.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Det er iallfall TO forhold vi her må ta i betraktning; nordmenn og tyskere er begge av nordisk-germansk avstamning, altså var ikke slike romanser raseforræderi. Men siden Norge var okkupert og narrativet var og er at tyskerne behandlet nordmenn brutalt og nedverdigende – noe som stort sett ikke stemmer bortsett fra de som gjorde aktiv motstand ved feks sabotasje – ble kvinner som «svek» landet gjennom å inngå i slike forhold fordømt og ostrakisert da krigen var over. Det andre perspektivet er selvsagt at kvinner «tilhører» rasen/mennene, og ikke kan tillates å velge partner/få barn med hvem de vil. Kvinner… Les mer »

Einar O
Einar O
3 år siden

De venstreorienterte mumler vel for seg selv; «de fikk som fortjent», mens de i neste runde hyler ut at man «må få lov til å elske hvem man vil», dvs. sålenge det bare handler om rasefremmede inntrengere som, i motsetning til tyskerne, er istand til å ødelegge det nordiske genbasseng hvilket gjør oss til det folk og rase vi er. Raseblanding leder til folkeutbytte. Globalisme leder til ødeleggelse av det biologiske mangfold i verden, og således skapelsen av kun en «grå menneskerase», hvilke vil tjene kapitalismen ytterligere. Nasjonalsosialismen ser derimot verdien i det biologiske mangfold, på globalt plan. Og ikke… Les mer »

Kim Larsen
Kim Larsen
3 år siden

Litt vel sent og komme med nå 70 år senere…

Nitram
3 år siden

De var hvert fall ikke raseforrædere som dagens araber- og negertøser.

Rogaland
Rogaland
3 år siden

Vakre norske kvinner ble forelsket i tyske soldater som var her for å beskytte oss mot kommunismen, og når vi (og verden) dessverre taper krigen så skal kvinnene våre hånes og forfølges?
SKAM!

Når pus er borte danser råttene på bordet!

Forutenom folkeforrædere på stortinget så bestod mobben av likegyldige og/eller ignorante landsmenn som satt hjemme under krigen.
Hyener!

Tom
Tom
3 år siden

Litt i seneste laget for min oldemor