Hjem Nyheter Norge Ervin Kohn frykter “Hitler-bamse”

Ervin Kohn frykter “Hitler-bamse”

NORGE Ervin Kohn frykter at LHLs «Hitler-bamse» kan ufarliggjøre Adolf Hitler. Viktig at ikke Hitler blir en kosefigur, mener Kohn, som også frykter at «Hitler-bamsen» kan gi en oppblomstring av revisjonisme.

Hitler-bamse

Jødiske Ervin Kohn, leder for Det mosaiske trossamfunn i Norge og nestleder i Antirasistisk senter, reagerer på Landsforeningen for hjerte- og lungesykes (LHL) seneste kampanje. Dette da blant annet Adolf Hitler figurerer som et kosedyr.

Kampanjen er et ledd i lanseringen av LHLs nye forening kalt LHL Astma og Allergi, og forsøker å rette søkelyset mot kosedyr som potensielle støvsamler, som skaper problemer for barn som lider av astma og allergi. For illustrere dette har de da gjenskapt «kjente og onde diktatorer» som kosedyr.

ErvinKohn
Ervin Kohn frykter at «Hitler-bamsen» skal ufarliggjøre Adolf Hitler.

Kohn frykter blant annet at «Hitler-bamsen» kan ufarliggjøre Hitler, og således kan skape en oppblomstring av revisjonisme og hva han mener er «historieløshet».

– Det er veldig mange der ute som tviler på at holocaust i det hele tatt fant sted, eller at det fantes gasskamre i Auschwitz. Jeg er redd for at Hitler ufarliggjøres når han brukes i en slik sammenheng, forteller han til Dagbladet.

Kilde:
Norsk kampanje med Hitler-bamse skaper reaksjoner