Hjem Nyheter Norge Ervin Kohn intervenerer mot gatenavn – lokaldemokratiet opphører

Ervin Kohn intervenerer mot gatenavn – lokaldemokratiet opphører

6

JØDISK MAKT Ett år etter at Mandal kommune oppkalte en gate etter Marta Steinsvik intervenerte sjefsjøden Ervin Kohn. Kommunen reagerte resolutt og endrer navnet igjen. Steinsvik var kritisk til jødisk makt og kommunepolitikerne konkurrerer nå i å legge seg langflate og unnskylde.

Sjefsjøden Ervin Kohn, ordfører Alf Erik Andersen og Marta Steinsvik.

Det var i april måned i fjor at Mandal kommune bestemte seg for å oppkalle en gate etter Marta Steinsvik (1877–1950), på bakgrunn av kommunesammenslåingen hvor flere gatenavn ville endt opp med samme navn. Marta Steinsvik, som vokste opp i byen, ble vedtatt å få sitt navn på en gate.

Marta Steinsvik var en norsk forfatter, lingvist, samfunnsdebattant og teolog som skrev bøker og foreleste om vidt forskjellige emner som dyrevern, teologi, medisin og arkeologi. Hun var også antisemitt og forsvarer av norsk kultur. Hun var kritisk til jødisk makt og propaganderte for å gjeninnføre den såkalte jødeparagraften. Hun mente også at kommunister, bolsjeviker og frimurere var en del av den jødiske konspirasjonen.

Steinsvik var en eiendommelig person. I tillegg til de innledende karakteristikkene er hun også kjent for å være den første kvinnen som talte i Den norske kirke, hun var gift med en anarkist og var vel bevandret i antroposofien. For sine antisemittiske foredrag ble imidlertid hennes rykte systematisk svartmalt og hennes bedrifter, blant annet med dyrevern og kvinnespørsmål, nedtystes den dag i dag.

– Vi har selvfølgelig diskutert hennes holdninger, men mener fortsatt hun er en viktig del av vår historie, sa Inga Fjeldsgaard i den kommunale navnekomiteen til Mandal.

Noen negative reaksjoner var det heller ikke på avgjørelsen blant befolkningen i Mandal – før nå, ett år etter avgjørelsen. Etter agitasjon og retorisk vinklede reportasjer greide mediene og antirasistiske organisasjoner å mobilisere en håndfull mennesker til å skrive noen kommentarer på utvalgte lokalaviser og på kommunenes hjemmeside. Det avgjørende ser derimot ut til å være at noen har trukket i tråder og dermed overstyrt lokaldemokratiet. Ervin Kohn i Antirasistisk Senter og forstander i Det mosaiske trossamfunn «reagerte» gjennom NRK 4. april i år, og allerede dagen etter meddelte ordføreren i Mandal, Alf Erik Andersen (Frp), at navnet endres, igjen.

Foto: Twitter

– Jeg ønsker ikke å være ordfører i en by hvor vi står inne for slike ytringer. Vi legger oss flate og gjør en ny vurdering, sier Andersen til NRK.

Bystyrerepresentant Morten Ekeland (SV) hopper på og sier at «feilen» må rettes:

– Her har det blitt begått en feil. Nå må vi ordne opp i dette.

Varaordfører Ingvild Wetrhus Thorsvik (V) underkaster seg også jøden Kohn og beklager seg for å ikke ha sjekket bakgrunnen til den jødisk makt-kritiske Steinsland før navnendringen ble bestemt.

– Det er rett og slett sløvhet fra meg å ikke sjekke opp selv. Vi har et eget ansvar for å sjekke ting, sier Thorsvik til NRK.

Klikk her for å lese mer om Marta Steinsvik.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
6 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
3 år siden

Norske politikere og offentlige personer er ekstremt sensitive overfor alt som har med jødespørsmålet å gjøre, og vil for alt i verden unngå å bli oppfattet som «jødefiendtlige». Så Martha Steinsvik skal ikke minnes med et gatenavn i Mandal, like lite som andre «antisemitter» skal huskes på offentlige steder. Unntaket er vel Hamsun, som har sitt navn flere steder: (I blant annet Lom, Narvik, Stokmarknes, Hamarøy, Bodø, Kongsberg, Mo i Rana, Raufoss, Stokmarknes, Trondheim, Bøverdalen/Elveseter, Harstad, Kjerringøy, Koppang, Lillehammer, Lillesand, Garmo, Oslo, Sollia/Stor-Elvdal, Sortland, Tromsø, Vågå, Øystese og Grimstad er Hamsun minnet med gatenavn. I Grimstad er det i tillegg… Les mer »

Espen
Espen
3 år siden

Slavemoral. Når jøden sier hopp, så hopper slavene.

Geir O
Geir O
3 år siden

Hva skal vi med politikere når vi har sjefsjøden Ervin Kohn til å bestemme hva Norge skal og ikke skal.

Geir O
Geir O
3 år siden

Grunnlovens paragraf 2 bør innføres snarest og flere gatenavn burde hete Theis Lundegaard.

Fjell
Fjell
3 år siden

«Hun var også antisemitt», skriver «Redaksjonen» nok en gang! NEI! Marta Steinsvik var IKKE «antisemitt». «antisemitt» er et skjellsord og et svindelord som de første zionistene oppfant samtidig med den zionistiske ideologi på slutten av 1800-tallet. Hovedhensikten med skjellsordet var og er å lure de dumme goyim til å tro at aschkenazi-jødene, som utgjorde de første zionistene, var semitter og således stammet fra Palestina. Dette er en av de største løgnene som finnes. Jøden lo nok godt da han så at «Redaksjonen» for DNM bruker det samme skjellsordet som ham. Marta Steinsvik er for øvrig mest kjent for er kritikk… Les mer »

Fjell
Fjell
Svar til  Fjell
3 år siden

Var det «Redaksjonen» som igjen var for feig til å forsvare sine formuleringer i åpent lende, som i stedet var raskt ute med tommelen sin?