Hjem Nyheter Utenriks Estland: «NATO vil ikke redde oss fra en invasjon»

Estland: «NATO vil ikke redde oss fra en invasjon»

1

TREDJE VERDENSKRIG Estlands statsminister hevder i et intervju at NATO ikke vil gripe inn ved en russisk invasjon av Baltikum.

Estlands statsminister, Kaja Kallas.
Foto: Egert Kamenik, (CC BY 2.0).

Estlands statasminister Kaja Kallas sier i et intervju med Financial Times at NATO ikke vil gripe inn dersom Russland invaderer Baltikum.

Ifølge de planene krigsalliansen har, vil man ikke svare militært på et russisk angrep, avslører hun. I stedet planlegger man å avvente et halvt år for å se om russiske tropper trekker seg tilbake.

– De av dere som har besøkt Tallinn vet at vi har vår gamle by med hundrevis av år med historie. Det ville, sammen med århundrer av kulturarv, slettes fra kartet, det ville forsvinne sammen med vårt folk, vår nasjon, advarer Kallas i intervjuet.

Tilliten til NATO fortsetter således å minke i Estland. Selv landets statsminister går ut med at man ikke vil beskyttes av den såkalte «forsvarsalliansen».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
straight pride
straight pride
7 måneder siden

Alle vet at USA og NATO kun har tjent, og vil fortsette å tjene egen-interesser.. Intet annet .

Estland har skjønt at dem ikke trenger å begå selvmord, i motsetning til Finland.

Flere nasjonen i Europa kommer til å gi hvitt flagg til Russland, da det ikke tjener Europeere på noen som helst måte å krige for USA i mot Russland.

Hva forventer Europa å få tilbake, en Oscar pris ?