Hjem Nyheter Europa Et blodig 1. mai: Venstreekstremister trosset karanteneregler og gikk til angrep på...

Et blodig 1. mai: Venstreekstremister trosset karanteneregler og gikk til angrep på journalister

TYSKLAND Et tv-team som ville filme en ulovlig demonstrasjon i Berlin, ble blodig angrepet av venstreekstremister. Flere av journalistene ble såpass alvorlig skadet at de måtte på sykehus.

Foto: Twitter.

Ettersom venstreekstremister den 1. mai trosset Tysklands karanteneregler ved å holde en 1. mai-demonstrasjon i Berlin, dukket et tv-team opp for å filme det hele. Venstreekstremistene gikk da til blodig angrep og skadet journalistene såpass alvorlig at flere måtte på sykehus.

Den ulovlige demonstrasjonen fant sted i bydelen Kreuzberg i Berlin, hvor et hundretalls venstreekstremister hadde møtt opp. Når politiet forsøkte å spre folkemassen, kastet venstreekstremistene røykgranater og ropte slagord mot politiet.

Det var etter at tv-teamet fra det tyske programmet Heute-Show hadde filmet ferdig og var på vei tilbake til bilene sine at en gruppe på rundt 20 venstreekstremister gikk til blodig angrep.

Dødelig intensjon

Ifølge en uttalelse fra tv-kanalen ZDF skal venstreekstremistene ha anvendt ulike våpen som eksempelvis batonger – såkalte blackjacks. Tv-teamets lydassistent skal ha blitt sparket så hardt i ansiktet at det mistenkes en dødelig intensjon.

Seks personer skal ha blitt pågrepet av politiet, men sluppet løs samme kveld. Av disse er fire menn og to kvinner i alderen 24–31.

Flere andre ulovlige demonstrasjoner skal ha blitt gjennomført rundt om i Tyskland den 1. mai.

Les også:
Venstreekstremisme