Hjem Nyheter Ethan Liming: Republikansk dommer senker kausjonen for alle tre drapsmennene – går...

Ethan Liming: Republikansk dommer senker kausjonen for alle tre drapsmennene – går snart fri

0

USA Jack McKraken fra Hyphen-Report kommenterer den politisk motiverte mildheten vist overfor drapsmennene involvert i den rasemotiverte lynsjingen av Ethan Liming.

Foto: Hyphen-Report

I nok et opprørende eksempel på farlig anti-hvithet har en Summit County Common Pleas-dommer senket kausjonen til alle de tre svarte som er mistenkt for det rasemotiverte drapet på den hvite 17 år gamle Ethan Liming fra Akron, Ohio. Deshawn Stafford, Tyler Stafford og Donovan Jones, som opprinnelig ble holdt varetektsfengslet med en mer passende kausjon på 1 million amerikanske dollar, har nå blitt gitt kausjoner på henholdsvis 25 000, 5 000 og 0 dollar.

Siden bare 10% av et kausjonsbeløp må betales for å sikre en løslatelse, betyr det at bare 2 500 og 500 amerikanske dollar trengs for å frigjøre de involverte voldsforbryterne, hvilket ytterligere skiller det hvite samfunnet i Akron, så vel som Liming-familien, fra rettferdigheten de så desperat fortjener.

Torsdag avslørte Summit County-aktor Brian LoPrinzi at Deshawn Stafford til slutt «tildelte slaget» som drepte Ethan Liming. Han har et langt ungdomsregister som inkluderer overfall og innbrudd. Tyler Stafford, 19, «slo Liming et par ganger». LoPrinzi utdypet ikke hva Donovan Jones, en fetter av Stafford-brødrene, gjorde den dagen, men han står nå overfor to siktelser for mindre overfall og vil bli satt fri, på den betingelse at han vil være skyldig en bot på 5 000 amerikanske dollar dersom han ikke møter opp til fremtidige rettsmøter.

Forsvarsadvokat Sinn har sagt at de tre mennene først trodde at det var en «drive-by»-skyting med et ekte våpen, siden SplatRBall [en type vannpistol] kan skyte opptil 7 skudd i sekundet og høres ut som et automatisk våpen. Basketballspillerne flyktet først, men snudde seg da de skjønte at kulene ikke var ekte og angrep Limings gruppe.

Alle de tre svarte vil bli satt under elektronisk overvåkning før rettssaken hvis de klarer å betale sine nye kausjoner. Selv om mange har bedt om hatkriminalitets– og drapssiktelser for alle de tre angriperne for deres rolle i den brutale lynsjingen av 17 år gamle Ethan, fortsetter det åpenlyst anti-hvite systemet i Akron å presse frem ikke-rasemessige narrativer som involverer leketøysvannpistoler og TikTok-utfordringer.

Politiet har sagt at Liming og tre venner – en hvit og to svarte – startet hendelsen ved å åpne ild mot tre menn som spilte basketball med en SplatRBall-gelépistol, der de etterlignet Orbeez Challenge, der tenåringer filmer denne typen skyting og deler dem på sosiale medier.

Men hvem er dommeren som kuttet millionkausjonene og nå utsetter Akron for ytterligere anti-hvit vold? Ingen andre enn dommer Tammy O’Brien, en republikansk dommer som ble utnevnt til sin stilling av den tidligere republikanske guvernøren i Ohio, John Kasich. Dommer O’Brien har sete i en domstol som ble hyllet av lokale nyhetsmedier i 2019 for å være fullstendig sammensatt av kvinnelige dommere, for første gang i fylkets historie.

O’Brien har en historie med å vise mildhet overfor svarte kriminelle, og har ofte forlatt sine konservative velgeres antatte lov-og-orden-verdier. Bare i går ila O’Brien en ynkelig 11 års fengselsstraff for Michael Simbo, en svart mann som flyktet fra politiet og drepte to personer idet han mistet kontrollen over kjøretøyet sitt. Simbo ble gitt 506 dagers fradrag for sonet tid og må sone ytterligere 6 år og fem måneder før han kvalifiserer for løslatelse.

Den lave kausjonen som ble satt for Ethan Limings mordere gjenspeiler andre like opprørende grep gjort av det anti-hvite strafferettssystemet, hvor saken til 49 år gamle Guy Reffitt er den mest kjente. Den texanske faren ble dømt til 7 år og tre måneders fengsel for å ha deltatt i «opprøret» den 6. januar i kongressbygningen. Dommen ble oppnådd til dels ved hjelp av en utenrettslig operasjon i regi av amerikansk politisk politi i FBI, som manipulerte sønnen hans til å samle bevis og gjøre hjemmet sitt til en føderal honningfelle.

/Jack McKraken

Først publisert i Hyphen-Report.