Hjem Nyheter Norden Etter innvandrervold i Sverige: – Det handler om verdigrunnspørsmål

Etter innvandrervold i Sverige: – Det handler om verdigrunnspørsmål

0

FLERKULTUR Etter at en svensk ungdom ble mishandlet av rasefremmede utenfor en skole Sverige stormer det på internett. Skolens rektor mener at det handler om «verdigrunnspørsmål», og skolevertinnen snakker helst om å sende elevene til Auschwitz.

Skjermdump: Twitter.

Frihetskamp har rapportert om de rasefremmede inntrengerne som mishandlet en svensk ungdom i Kil i Värmland 1. mai, og hvordan det har fremkommet opplysninger om at dette ikke er første gangen disse kriminelle innvandrerne har gått på svensker, samt om de ubekreftede opplysningene som sier at voldsutøverne nå beskyttes av politiet.

Innvandrerne filmet selv voldutøvelsen, og filmen har gått viralt på internett. Den jødiske avisen Expressen har nå reist til Kil og rapporterer om den svenske rasismen der.

Rektoren ved Sannerudsskolan i Kil, som misshandelen fant sted utenfor, Patrick Backman, sier til Expressen at det har vært litt bråk på skolen tidligere, men at dette mest av alt handler om spørsmål om «verdigrunnlag», ikke om utlendinger som utøver vold mot svensker.

– Det har vært motsetninger mellom ulike grupper, men det har ikke vært noe stort problem her på skolen. Jeg tror dette mer handler om et større samfunnsproblem rundt motsetninger og verdigrunnspørsmål.

Backman mener videre at det er «ekkelt» at svensker nå snakker om innvandrernes vold.

– Det ekle med dette er likevel denne mobben som oppstår.

Skolens skolevertinne Kerstin Bergqvist er mer interessert i å snakke om skolens «toleranseprosjekter», hvor elevene blant annet blir sendt til tidligere arbeidsleirer i Polen for å lære å tolerere flerkultur, enn om innvandrernes vold. Om konfliktene på skolen mener hun at det ikke betyr noe at de involverte kommer fra fremmede land.

– Det er mer personlige konflikter, som for eksempel har handlet om jenter. De involverte kommer fra forskjellige land, men jeg tror ikke det har så stor betydning for selve konfliktene.

Den jødiske avisen Expressen har vært i Kil og snakket med et rasefremmed familiemedlem av en av de involverte i misshandelen. Han mener at det er de svenske ungdommene i bygda som er rasister og at det ikke er rart at innvandrerne tyr til vold.

– De var på vei til å kjøre på dem med epatraktorn. Og senere har de sagt «jævla neger», «jævla innvandrere» og sånt. Det er klart man blir sint. […] Jeg har fått rasistiske ord og har sett mange ting.

Den 16 år gamle svensken som ble mishandlet forteller en helt annen historie om hva som skjedde. Ifølge ham kom innvandrerne bort til dem da de satt i bilen, som var parkert, og begynte å bråke.

– Først satt jeg der med mine kompiser og så kom han først og spurte: Hva ser du på? Han sa at hvis du ser på meg igjen så kommer jeg til å demolere ansiktet ditt.

Deretter reiste de til et annet sted, og det var da innvandrerne dukket opp der også at misshandelen fant sted. Innvandreren mente at svensken «glodde på ham». Svensken ble slått og sparket i ansiktet gjentatte ganger og innvandreren tok kvelertak på ham.

Ti minutter etter misshandelen mistet han synet på det ene øyet og fikk kjøre ambulanse til sykehus.

Faren til ungdommen kunne bevitne at innvandrerne var oppspilte og truende selv mot ham, og viftet rundt med et lærbelte.

– Jeg kom dit rett før ambulansen kom dit og da begynte innvandrerungdommen å true og tok av seg et lærbelte og begynte å vifte. Det var flere foreldre som så det.

De rasefremmede mishandlerne ble avhørt av politiet og deretter sluppet fri. Ubekreftede opplysninger sier at en av dem og hans familie har blitt evakuert fra sitt hjem og beskyttes av politiet.

Filmen, som nå har blitt slettet av jødiskeide Youtube, kan enn så lenge ses på Twitter.