Hjem Nyheter Etter Twitterfilene: Stadig flere ønsker å etterforske FBIs moderering av Twitter

Etter Twitterfilene: Stadig flere ønsker å etterforske FBIs moderering av Twitter

2

TWITTER FBIs innblanding i Twitters moderering kan være i strid med den amerikanske grunnloven.

Helt siden Elon Musk tok over Twitter har han sørget for å avsløre hvordan FBI indirekte eller direkte modererte plattformen for å disfavorisere daværende president Donald Trump og favorisere nåværende president Joe Biden. Musk har også sparket flere toppledere med tilknytning til FBI, inkludert den pedofile jøden Yoel Roth, skriver Nordfront.

FBI var sterkt involvert i å sensurere nyhetene om presidentens sønn Hunter Bidens bærbare laptop og da avfeie innholdet som «russisk propaganda». Den bærbare laptopen beviste lysskye forretninger som Hunter Biden og hans far, daværende presidentkandidat Joe Biden, hadde i både Ukraina og Kina.

At FBI ga «råd» om hvordan Twitter, men også Facebook, skulle sensurere de skandaløse nyhetene, påvirket så absolutt det amerikanske presidentvalget i 2020. En undersøkelse utført av Technometrica Institute of Policy and Politics (TIPP) viser at 79 prosent av amerikanske velgere er overbevist om at Trump og ikke Biden ville blitt president hvis den amerikanske velgerbasen hadde fått full kunnskap om Biden-familiens lysskye affærer.

Personen som var drivende i å sensurere innholdet var Twitters sjefsjurist Jim Baker, som ble rekruttert direkte fra FBI av selskapets gamle ledelse. Baker fikk nylig sparken av Elon Musk etter at det fremkom at han forsøkte å utsette offentliggjøringen av «Twitterfilene» – en serie dokumenter som avslører hvordan Twitter påvirket det seneste amerikanske presidentvalget.

Twitterfilene avslører også at jøden Yoel Roth, Twitters tidligere sjef for «trust and safety», satt i ukentlige møter med ikke bare FBI, men også Department of Homeland Security og direktøren for nasjonal etterretning, fra hvem han mottok direktiver om hvordan han skulle «faktasjekke» og sensurere Twitter. Foruten at Roth nylig har fått sparken fra Twitter har Musk i disse dager også benyttet anledningen til å avsløre Roth som en pedofil – noe som kan forklare Twitters tidligere motvilje mot å fjerne barnepornografisk innhold fra plattformen.

Nå krever stadig flere amerikanere at FBIs innblanding i å sensurere sosiale medier og da bedrive valgpåvirkning i forbindelse med amerikanske valg bør granskes. Dette skriver Fox News, som har gjennomgått Twitterfilene og har vært i kontakt med juridiske eksperter og politikere.

Hans von Spakovsky i den amerikanske tenketanken Heritage Foundation sa til Fox News at selv om Twitter er et privat selskap som fritt kan moderere innhold, kan det sees på som en agent for regjeringen dersom det følger deres direktiver.

– Det første tillegget [i den amerikanske grunnloven] refererer til regjeringen og forbyr sensur av statlige myndigheter og enheter, ikke private aktører, bemerker von Spakovsky og fortsetter:

– Men når et privat selskap sensurerer informasjon på grunn av direktiv, koordinering og samarbeid med regjeringen, så kan det juridisk anses å opptre som en agent for regjeringen, og det kan vise seg å bryte med det første tillegget.

Robert J. Delahunty ved University of St. Thomas School of Law sier politikerne må ta avsløringene på alvor og kreve en etterforskning av FBIs valgpåvirkning.

– Den neste kongressen må gjøre det til en toppprioritet å undersøke de (tilsynelatende omfattende) kontaktene mellom etterretningstjenesten og plattformene, for å avgjøre om det innebar at statlig sensur av politiske ytringer fant sted, sier han.

John Kirby, sjef over USAs nasjonale sikkerhetsråd og en del av presidentens kontor, har kommentert Twitterfilene med at Biden-administrasjonen «[ikke] veileder private sosiale medieforetak om hvordan de skal administrere innholdet deres.» Denne påstanden blir imidlertid motsagt av Kirbys mer frittalende kollega Jen Psaki, pressesekretær i Det hvite hus, som tidligere sa at Det hvite hus er «i regelmessig kontakt med sosiale medieplattformer» for å motvirke «desinformasjon» vedrørende Covid-19.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Roger M
Roger M
1 måned siden

Er personlig veldig skeptisk til Elon Musk, men noe bra har han fått til. Akkurat som Donald Trump.