Hjem Nyheter Europa EU-broiler vil utvide unionen til å inkludere Afrika

EU-broiler vil utvide unionen til å inkludere Afrika

1

EU EU-broileren Guy Verhofstadt ønsker å utvide EU til også å inkludere Afrika, og der-i-gjennom få tilgang til 1,5 milliarder konsumenter.

Den belgiske EU-broileren Guy Verhofstadt ønsker å utvide Den europeiske union (EU) til også å inkludere Afrika. Logisk nok vil noen si, siden store deler av Afrika allerede befinner seg i Europa. Det er snakk om et frihandelsområde tilsvarende det allerede etablerte Europeiske økonomiske samarbeidsområde (EØS), som Norge også er en del av.

1,5 milliarder potensielle konsumenter fremhever politikeren, som omtaler seg selv som «liberal». Og han har skjønt at han ikke trenger å spesifisere på hvilken side av den politiske aksen dette «liberale» har sitt tyngdepunkt: det venstreliberale eller det nyliberale, målet er det samme. Basert på erfaringene fra NAFTA og andre frihandelsavtaler hvor nord i sin «generøsitet» inviterer sørlige områder til å gjøre handel, så ville jeg som lokalprodusent eller arbeider, i begge ender av disse områdene, vært mer enn skeptisk. Men er Verhofstadt tro mot sitt liberale prinsipp så vil nok fri flyt av mennesker også gi et alternativ for de marginaliserte i sør, og dermed billig arbeidskraft for kapitalmakten i nord. Dermed vinn-vinn for markedskreftene og folkeforræderne.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Reodor
Reodor
3 år siden

Jeg tror det vil være redningen for Den hvite mann om kineserne tok over hele Afrika jo før jo heller. Kineserne er både Jew-Wise og rasebevisste så de har derfor de beste forutsetninger til å lykkes. Det er mye bedre at kineserne dominerer verdenshandelen enn at jødene i EU og USA får fortsette med det.