Hjem Nyheter Europa EU følger kjent mønster – er mer sjenerøs overfor rasefremmede enn mot...

EU følger kjent mønster – er mer sjenerøs overfor rasefremmede enn mot egne medlemsland under koronakrisen

1

EU Til tross for beskatning til EU må medlemsland fortsatt klare seg selv uten støtte fra unionen, og det selv om det råder store problemer forårsaket av koronapandemien. I stedet velger EU nå å donere svimlende 450 millioner euro i «korona-bidrag» til Marokko.

Nyhetsbyrået Reuters skriver om EUs nye beslutning om å donere 450 millioner euro, tilsvarende nesten 5 milliarder norske kroner, til et land som verken er medlem av Europa eller den Europa-fiendtlige unionen EU. Dette samtidig som EU ikke har hatt noen som helst problemer med å forholde seg helt kald når medlemsland har blitt rammet av store problemer, og bedt om støtte i kampen mot koronapandemien.

Bidraget til Marokko er gitt med den hensikt å støtte landet i kampen mot koronapandemien. Mange har påpekt at en rekke medlemsland, som i årevis har bidratt til EUs økonomi, nå ber om EU-bistand, men blir nektet hjelp av EU.

Et annet eksempel på EUs svik under en krise er skogbrannene i Sverige sommeren 2018. Sverige stod dårlig rustet og manglet helt ressurser for å bekjempe skogbrannene effektivt. Da ingen hjelp fra EU var å se dukket i stedet brannmenn fra Polen opp mannsterke og fikk etter hvert slukket brannene.

Mens svenske politikere og tjenestemenn forsøkte å dempe EU-kritikken ved å hevde at det tross alt var unionen som hadde «muliggjort» den polske innsatsen, så stod det i uttalelsen fra polske myndigheter tydelig og klart at det var et enkelt polsk initiativ, helt fra begynnelsen til slutt.

Det tredje eksemplet på svik er tidligere i år, da Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan åpnet sitt lands grenser mot Hellas for at såkalte «flyktningestrømmer» kan strømme fritt inn i Europa. EU avsa seg her ansvaret med å forsvare Europa mot angrepet. I begynnelsen stod Hellas helt alene i kampen om å beskytte vår verdensdel. Da hjelpen så kom var det kun et eget initiativ fra enkelte land, deriblant Østerrike, og ingen hjelp fra EU.

Og for å vende tilbake til unionens nyeste svik, så nekter EU altså å bistå medlemsland under koronakrisen, for i stedet å gi et særdeles sjenerøst bidrag til et land som verken er lokalisert i Europa, eller som noen gang har bidratt til EUs økonomi. Den støtte som derimot er gitt til EU-land, den har kommet på eget initiativ fra enkeltland, og ikke unionen EU.

Les også:
EU planlegger å organisere mer innvandring til Europa
Soros-nettverk i Brussel forsøker å forvandle Europa
Nytt lovforslag vil kriminalisere innvandringskritikk – ifølge lekkasje fra en EU-advokat
FILM: Kalergi-planen – Hvitt folkemord?
Lederperspektiv #44: Hvorfor er EU dårlig for vårt folk? Fritt Norden og betraktninger i naturen

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Kim Larsen
Kim Larsen
2 år siden

Eg håper corona krisen medfører at enda flere land velger og gå ut av EU.

Globalisme = corona etc