Hjem Nyheter Europa EU følger kjent mønster – er mer sjenerøs overfor rasefremmede enn mot...

EU følger kjent mønster – er mer sjenerøs overfor rasefremmede enn mot egne medlemsland under koronakrisen

1

EU Til tross for beskatning til EU må medlemsland fortsatt klare seg selv uten støtte fra unionen, og det selv om det råder store problemer forårsaket av koronapandemien. I stedet velger EU nå å donere svimlende 450 millioner euro i «korona-bidrag» til Marokko.

Nyhetsbyrået Reuters skriver om EUs nye beslutning om å donere 450 millioner euro, tilsvarende nesten 5 milliarder norske kroner, til et land som verken er medlem av Europa eller den Europa-fiendtlige unionen EU. Dette samtidig som EU ikke har hatt noen som helst problemer med å forholde seg helt kald når medlemsland har blitt rammet av store problemer, og bedt om støtte i kampen mot koronapandemien.

Bidraget til Marokko er gitt med den hensikt å støtte landet i kampen mot koronapandemien. Mange har påpekt at en rekke medlemsland, som i årevis har bidratt til EUs økonomi, nå ber om EU-bistand, men blir nektet hjelp av EU.

Et annet eksempel på EUs svik under en krise er skogbrannene i Sverige sommeren 2018. Sverige stod dårlig rustet og manglet helt ressurser for å bekjempe skogbrannene effektivt. Da ingen hjelp fra EU var å se dukket i stedet brannmenn fra Polen opp mannsterke og fikk etter hvert slukket brannene.

Mens svenske politikere og tjenestemenn forsøkte å dempe EU-kritikken ved å hevde at det tross alt var unionen som hadde «muliggjort» den polske innsatsen, så stod det i uttalelsen fra polske myndigheter tydelig og klart at det var et enkelt polsk initiativ, helt fra begynnelsen til slutt.

Det tredje eksemplet på svik er tidligere i år, da Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan åpnet sitt lands grenser mot Hellas for at såkalte «flyktningestrømmer» kan strømme fritt inn i Europa. EU avsa seg her ansvaret med å forsvare Europa mot angrepet. I begynnelsen stod Hellas helt alene i kampen om å beskytte vår verdensdel. Da hjelpen så kom var det kun et eget initiativ fra enkelte land, deriblant Østerrike, og ingen hjelp fra EU.

Og for å vende tilbake til unionens nyeste svik, så nekter EU altså å bistå medlemsland under koronakrisen, for i stedet å gi et særdeles sjenerøst bidrag til et land som verken er lokalisert i Europa, eller som noen gang har bidratt til EUs økonomi. Den støtte som derimot er gitt til EU-land, den har kommet på eget initiativ fra enkeltland, og ikke unionen EU.

Les også:
EU planlegger å organisere mer innvandring til Europa
Soros-nettverk i Brussel forsøker å forvandle Europa
Nytt lovforslag vil kriminalisere innvandringskritikk – ifølge lekkasje fra en EU-advokat
FILM: Kalergi-planen – Hvitt folkemord?
Lederperspektiv #44: Hvorfor er EU dårlig for vårt folk? Fritt Norden og betraktninger i naturen

1
Delta i debatten

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Kim Larsen Recent comment authors
  Subscribe  
nyeste eldste flest stemmer
Bli varslet om
Kim Larsen
Kim Larsen

Eg håper corona krisen medfører at enda flere land velger og gå ut av EU.

Globalisme = corona etc