Hjem Nyheter EU: Golanhøydene er ikke Israelsk jord

EU: Golanhøydene er ikke Israelsk jord

0

MIDTØSTEN EU markerer nå mot USAs president Donald Trumps beslutning om å anerkjenne de annekterte syriske Golanhøydene som israelsk territorium og tydeliggjør at EU ikke anerkjenner Israels suverenitet over området.

På mandag reagerte Syrias utenriksdepartement sterkt mot at USAs president Donald Trump har undertegnet et dekret om at de okkuperte Golanhøydene er israelsk territorium og kalte det for et «klart angrep» på landets territorielle integritet og et uttrykk for Washingtons støtte for den sionistiske okkupasjonen.

Nå reagerer også EU mot USAs beslutning gjennom en uttalelse fra unionens utenrikssjef Federica Mogherini:

– Den europeiske unions posisjon angående Golanhøydene er ikke forandret, sier hun og oppfordrer medlemslandene til å ikke følge i USAs fotspor.

Mogherini henviser til internasjonal lov og fremholder at USAs beskjed går helt imot flere FN-resolusjoner om at Israel skal trekke seg tilbake fra det strategisk viktige platået.

Sikkerhetsrådet forventes å diskutere spørsmålet under et møte om å fornye mandatet til FN-styrken Undof, som er virksom mellom det Israelokkuperte området og Syria ved Golan.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg