Hjem Nyheter Europa EU kan komme til å forby kryptovalutaer – for å «beskytte konsumentene»

EU kan komme til å forby kryptovalutaer – for å «beskytte konsumentene»

3

EU Fremgangen med kryptovalutaer bekymrer EUs finansministre som ser det som en trussel mot EUs valutapolitikk. Ved et møte har man nå blitt enig om et eventuelt forbud mot kryptovalutaer med motivasjonen å «beskytte konsumentene og bevare statenes finansielle suverenitet».

Foto:: Pixabay

Europas største banker har oppfordret Den europeiske kommissjonen til å innføre tøffe regler overfor kryptovalutaer, som for eksempel såkalte stablecoins, skriver Pymnts.com. Stablecoins er kryptovalutaer som støttes opp av andre, og i de fleste tilfeller av mer tradisjonelle tilganger som edle metaller.

Man frykter nå at de populære kryptovalutaene utgjør en trussel mot EUs valutapolitikk.

– Vi venter på at kommissjonen tar frem sterke og tydelige regler for å unnvike misbruk av kryptovalutaer for terroristaktiviteter og pengehvitvasking, uttalte den franske finansministeren Bruno Le Maire, ifølge Reuters.

På lørdagens Økofinmøte ble EUs finansministere enige om at det kan bli nødvendig å forby kryptovalutaer, eller i det minste kraftig regulere anvendelsen av dette. Hensikten med forbudet er for å «beskytte konsumentene og bevare statenes finansielle suverenitet».

– Alle på møtet var enige om at hvis det blir nødvendig så får vi til og med forby slike kryptovalutaer, sa den tyske sosialdemokratiske finansministeren Olaf Scholz, lederen for møtet, ved en pressekonferanse etter møtet.

Den konservative kristendemokratiske spanske Partido Popular politikeren Luis de Guindos, som er Den europeiske sentralbankens (ECB) nestsjef, var av samme mening:

– Innovasjon er bra. Men når det gjelder kryptovalutaer finnes det en utfordring som må håndteres. Prinsippet er at vi skal anvende samme regler for samme risikoer, sa han.

Luis de Guindos avslørte også at ECB for tiden utreder spørsmålet om å skape en elektronisk euro på detaljhandelsnivå, samt fremme ett felles europeisk betalingssystem på konsumentnivå.

Fotnote: Økofinrådet består av alle EU-landenes økonomi- og finans-ministre. Rådet ansvarer for EU-politikken på tre hovedområder: økonomisk politikk, skattesaker og regulering av finansielle tjenester.

Les også:
Dagens video: Rothschild-familie

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
H.L
H.L
2 år siden

Deres intensjon er nok det å kunne strupe økonomien til politisk opposisjon, og de bruker alltid unnskyldninger som «kriminell virksomhet». De vil har monopol på penger og kryptovaluta er en konkurrent. Men hva ble det med den nye valutaen som Russland, Kina, osv ville innføre?

Tiwaz
Tiwaz
2 år siden

Ikke bra.

Espen
Espen
2 år siden

Kan ikke EU bare dø ut snart.