Hjem Nyheter Europa EU-kommisjonens forslag: Hold tilbake 7,5 milliarder euro i bistand til Ungarn

EU-kommisjonens forslag: Hold tilbake 7,5 milliarder euro i bistand til Ungarn

1

EU EU-kommisjonens etterforskning av Ungarn er nå avsluttet og sjefene i den globalistiske unionen foreslår at deler av EU-støtten til Ungarn holdes tilbake. Kommisjonen ønsker med dette å beskytte «EUs budsjett og økonomiske interesser» mot påståtte lovovertredelser i Ungarn.

EUs budsjettkommissær Johannes Hahn. Foto: EU-parlamentet/flickr (CC BY 2.0).

Som Nordfront tidligere har rapportert har EU-kommisjonen åpnet en etterforskning av Ungarn med anklager om påstått korrupsjon og brudd på globalistunionens «normer». Sist torsdag stemte også EU-parlamentet gjennom en resolusjon som proklamerte at Ungarn ikke er et demokrati, hvorpå man mener at EU-bistand bør holdes tilbake fra landet.

Søndag la EUs budsjettkommissær Johannes Hahn fram resultatet av granskingen, rapporterer Sveriges Radio.

– Vi foreslår å holde tilbake midler til en verdi av 7,5 milliarder euro, sa Hahn under pressekonferansen sist søndag.

Summen, som tilsvarer cirka 80 milliarder norske kroner, er en betydelig del av EU-støtten til Ungarn og er betinget av at landet lever opp til «demokratiske verdier». Ifølge EUs øverste sjefer må støtten holdes tilbake for å «beskytte EUs budsjett og de økonomiske interesser mot lovovertredelser i Ungarn».

Ungarn har lenge vært under hardt press fra EU på grunn av sin motvilje til å samarbeide med EUs folkeutbytte- og homolobbypolitikk. Landets statsminister Viktor Orban har lovet å bekjempe den globalistiske unionens forsøk på å tvinge gjennom en folkeutbyttepolitikk i Ungarn og har også nektet å samarbeide med EU i sanksjonskrigen mot Russland.

Pro-globalistiske krefter fremstiller ofte Ungarn som illojale og Orban som en marionett for Russlands president Vladimir Putin. Aftonbladets Wolfgang Hansson skriver for eksempel at Ungarn «punkt etter punkt» har «brutt de grunnleggende prinsippene som EU hviler på» og kaller Orban «Russlands trojanske hest i Europa».

EUs medlemsland har nå en måned på seg til å ta stilling til EU-sjefenes forslag. Denne fristen kan imidlertid forlenges ytterligere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
15 dager siden

Ungarn – og Polen – opplever hvordan det er «to bite the hand that feeds you». Økonomisk avhengig av EU som de er, samtidig som de ønsker å føre en nasjonal politikk og især verne om familien og derigjennom rasen; kan Orban sjonglere på denne måten særlig lenge? Samtidig som han ønsker å bevare et rimelig greit forhold til Russland pga gassavhengigheten? EU vil nå straffe «udemokratiske» tendenser med det virkemidlet som svir mest; pengestøtten. Vi får se hvordan det går..