Hjem Nyheter Europa EU krever at Polen fyller landet med rasefremmede, muslimer og homoseksuelle

EU krever at Polen fyller landet med rasefremmede, muslimer og homoseksuelle

UTENRIKS Polen har tatt imot over én million ukrainske flyktninger, men EU er fremdeles ikke fornøyd. Landet kritiseres nå av EU for å ikke ta inn rasefremmede, muslimer og homoseksuelle.

På grunn av den blodig revolusjonen som ble orkestrert av vestmaktene i Ukraina i 2014, og den påfølgende væpnede konflikten med russiske separatister øst i landet, har Polen tatt i mot over én million ukrainske flyktninger.

At landet har tatt i mot flyktninger fra det krigsherjede landet er likevel ikke godt nok for EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker som kritiserer Polen for at de ikke ha tatt i mot «riktig» type flyktninger.

– Jeg aksepterer ikke at man sier «vi tar ikke imot noen fargede mennesker i vårt land. Ingen homoseksuelle. Ingen muslimer. Det strider mot de europeiske grunnverdiene, sa Juncker før et møte med Polens nye statsminister Materusz Morwiecki, ifølge den svenske statskanalen SVT.

Polske myndigheter forsvarer imidlertid den hvite innvandringen fra sitt naboland. Jakub Dudziak fra Polens migrasjonsdepartement sier til SVT at polakkene føler seg komfortable med ukrainere, ettersom begge folkeslagene er svært like, og at mange polakker er skeptiske til mennesker som kommer fra deler andre deler av verden.