Hjem Nyheter Globalt EU ønsker økt overvåkning av Internett etter terrorangrep

EU ønsker økt overvåkning av Internett etter terrorangrep

 EU  I forbindelse med terroraksjonene i Frankrike går EU-ministere inn for økt overvåkning av Internett. De ønske også å overvåke reisende.

Illustrasjonsfoto
Illustrasjonsfoto

Etter terroraksjonene i Frankrike tar EU-ministere til orde for ytterligere overvåkning av Internett. Ministrene møttes søndag i Paris og ble enige om dette. De mener store internettleverandører må samarbeide med myndighetene om å overvåke og fjerne innhold på nettet «som har som mål å skape hat og terror».

Representanter fra USA og Canada var også til stede på møtet, som ble holdt før den store markeringen i Paris på søndag i forbindelse med terroraksjonene forrige uke.

Ministrenes overvåkningstiltak skal diskuteres videre på EU-toppmøtet 12. februar. USAs utenriksminister varslet at han vil innkalle til et internasjonalt toppmøte om terror 18. februar i Washington.

Ønsker også å overvåke reisende

Ministrene ønsker også å gjøre det enklere å overvåke reisende. EU er allerede enig om at landenes etterretningstjenester skal tillates å overvåke flypassasjerer som reiser innad i EU, og få tilgang til reisendes navn, adresse, reiserute, bagasje og billettkjøp. Foreløpig har dette møtt motstand i EUs borgerrettsutvalg.

Kilde:
Terrorangrepet kan gi endringer i Schengen-avtalen