Hjem Nyheter Europa EU-parlamentet vil stoppe «desinformasjon om COVID-19»

EU-parlamentet vil stoppe «desinformasjon om COVID-19»

0

EU På fredag ble det vedtatt en resolusjon i EU-parlamentet om tiltak for å klare koronapandemien og «komme sterkere ut av krisen». For å komme til rette med det folkehelseproblemet som man mener at desinformasjon om COVID-19 utgjør vil man opprette en sentral europeisk informasjonskilde som skal tilby «korrekt og kontrollert informasjon».

EU-parlamentet vil i en resolusjon som ble vedtatt på fredag se en massiv gjeninnhentelsespakke som støtte til europeisk økonomi etter koronakrisen.

Man vil at det opprettes et permanent europeisk arbeidsløshetsforsikringssystem og et EU-koronavirussolidaritetsfond på minst 50 milliarder euro.

EUs institusjoner skal få fullmakt til å handle

Viktigheten av felles tiltak for å bekjempe koronapandemien betones. Man vil at «EU må komme sterkere ut fra krisen» og at dens institusjoner skal få fullmakt til å handle for å for eksempel samordne tiltak og fordele ressurser.

Grensene må holdes åpne

EU-representantene påstår i resolusjonen at «EUs indre marked er opphavet til vår kollektive velstand» og insisterer derfor på at grensene må holdes åpne slik at viktige produkter kan sirkulere.

«Desinformasjon og hatpropaganda» skal stoppes

For å komme til rette med det store folkehelseproblemet som ifølge EU-parlamentet desinformasjon om COVID-19 utgjør, oppfordres EU til å opprette en sentral informasjonskilde på samtlige offisielle språk for å sikre at borgerne har tilgang til «korrekt og kontrollert informasjon».

I resolusjonen ønskes at foretakene bak sosiale medier proaktivt gjør tiltak for å stoppe «desinformasjon og hatpropaganda om koronaviruset».

EUs regjerings- og statssjefer skal i går ha fortsatt å diskutere krisen nærmere.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg