Hjem Nyheter Europa EU planlegger å organisere mer innvandring til Europa

EU planlegger å organisere mer innvandring til Europa

INVASJONEN Utenriks- og innenriksministre fra EU-land samlet seg i Paris for å diskutere hva som skal skje med strandede migranter i Middelhavet. Ifølge Macron skal EU, på ulike måter, hjelpe migranter som forsøker å ta seg til Europa.

Skjermdump: Emmanuel Macrons Twitter

På mandag kunngjorde Frankrikes president Emmanuel Macron at fjorten EU-land har kommet overens om at innvandringen til Europa fra den tredje verden skal fortsette, men at innvandrerne skal fordeles «solidarisk» mellom de ulike nasjonene. Noen stopp av innvandringen til Europa var det altså ikke snakk om.

Utenriks- og innenriksministre fra EU-land samlet seg i Paris for å diskutere hva som skal skje med strandede migranter i Middelhavet.

EUs migrasjonskommissær Dimitris Avramopoulos, som i fjor appellerte til alle land om å undertegne FNs migrasjonspakt, sier EU har til hensikt å «hjelpe migranter i Libya, organisere humanitære overføringer, samt frivillig tilbakevandring».

Den franske presidenten har twittret at EU må «se til at kvinner og barn som har rett til asyl får beskyttelse uten å behøve å ta risikoen med å krysse Middelhavet».

Macron skriver også følgende på sin twitterside:

«Vi kan ikke se på uten å gjøre noe, mens tusentalls menn, kvinner og barn som har etterlatt alt, faller i menneskesmugleres hender. Vi kan ikke etterlate dem uten annet valg enn å bli bombet i Syria, eller bli forlist i Middelhavet».

EU skal, ifølge Macron, fortsette med et «frivillig tilbakevandringsprogram», mens personer med asylrett fortsatt vil bli tatt imot i Europa. Det ser ut til at formålet også blir å skape nye veier inn i Europa for masseinnvandring.

«Vi kommer til å gjenoppta programmet som ble lansert i 2017: å la kvinner og menn som har rett til asyl få beskyttelse uten å måtte ta risikoen over Middelhavet», uttalte Macron.

Macron mener at når en båt redder migranter på Middelhavet så skal en rask ankomst til nærmeste havn i Europa arrangeres, og det skal også ses til at migrantene fordeles mellom de europeiske nasjoner.

Macrons tweet har resultert i en mengde kritiske kommentarer, som eksempelvis følgende:

«Afrika må utvikles slik at afrikanerne kan bo der.
Europa må returneres til europeerne.
Å dumpe migranter på strendene våre når arbeidsløsheten er høy, så vel som gjelden, og at du hele tiden dumper kjøpekraften vår, er ingen løsning!»

Og et annet eksempel:

«Om du var oppriktig, skulle du:
1: Starte store opplysningskampanjer i Afrika for å forhindre denne fare
2: Be om at de som ble utsatt for forlis blir eskortert tilbake til nærmeste havn, dvs. Tunisia. Om 3 måneder skulle trafikken over Middelhavet stoppet!»

Les også:
FILM: Kalergi-planen – Hvitt folkemord?
Jødisk akademiker innrømmer at folkeutbyttet i Europa er et eksperiment
Jødinnen Barbara Spectre fikk medalje av Sveriges konge
Krig for Israel fører masseinnvandring til Europa
Motstandsbevegelsen har lansert EU-kampanjeside: Frittnorden.nu