Hjem Nyheter Globalt EU skryter av sensur på sosiale medier

EU skryter av sensur på sosiale medier

0

SENSUR EU skryter av hvordan de sammen med sosiale medier kveler ytringsfriheten på internett.

Globalistunionen EU skryter av hvordan sensuren på internetts sosiale medier brer ut seg. Etter at de i 2016 innledet et samarbeid med blant annet Youtube, Microsoft, Twitter og Facebook har de sosiale mediebedriftene doblet hastigheten til hvordan de sletter såkalt hate speech på sine plattformer.

89 prosent av rapportert innhold modereres nå i løpet av 24 timer, i følge EU.

– Resultatene viser at plattformene har tatt sin plikt på alvor, sier EUs inkvisitor Vera Jourova, som dog poengterer at kampen mot ytringsfriheten på internett «ikke er over».

USAs president Donald Trump har tidligere uttalt seg kritisk mot sensuren, men har enda ikke vedtatt lover om spørsmålet.

Den nordiske motstandsbevegelsen er en av de politiske entitetene som sensureres kraftigst på sosiale medier. Organisasjonens Youtube-kontoer ble kraftig innskrenket forrige vår etter at den jødiske avisen Expressen utøvet en påvirkningskampanje mot jødiske Google, som eier Youtube. Dette tross at Den nordiske motstandsbevegelsens arbeid for de nordiske folkenes overlevelse ikke på noen måte bryter mot Youtubes regler.