Hjem Nyheter Norge EU til Norge: – Ta imot flere flyktninger!

EU til Norge: – Ta imot flere flyktninger!

MASSEINNVANDRING EUs innvandringskommisær oppfordrer i et brev Norge til å ta imot flere flyktninger. Vær så ambisiøs som mulig, skriver han.

Det er FNs høykommisær for flyktninger (UNHCR), Dimitris Avramopoulos, som nylig sendte et brev til innvandringsminister Sylvi Listhaug hvor han oppfordret Norge til å ta imot flere såkalte flyktninger, og særskilt afrikanske. Brevet har gått ut til samtlige land i EU og Schengen.

– I brevet ba jeg dem være så ambisiøse som mulig, og jeg ba dem spesielt om å øke innsatsen for å ta imot kvoteflyktninger fra Nord-Afrika og Afrikas Horn, forteller Avramopoulos til Dagbladet.

EU har som målsetting å trappe opp hjelpen til såkalte flyktninger fra land som Libya, Egypt, Niger, Etiopia og Sudan. Personer som velger veien over Middelhavet til Europa kommer i fra disse landene, eller reiser gjennom de.

Avramopoulos presiserer at den økte innvandringen ikke må gå på bekostningen av den syriske flyktningstrømmen til Europa, men som et tillegg. FN vil ha svar på brevet innen den 15. september.

Kilde:
EU ber Norge ta imot flere kvoteflyktninger