Hjem Nyheter EU truer med å legge ned X og henter inn SpaceX som...

EU truer med å legge ned X og henter inn SpaceX som konsulent

ELON MUSK Først truer EU med å stenge Elon Musks sosiale medieplattform X i Europa, deretter blir de tvunget til å hente inn Musks selskap SpaceX som konsulent etter at det mislyktes med sine egne forpliktelser i romindustrien.

Elon Musk. Foto: Duncan.Hull (CC BY-SA 4.0).

Etter å ha truet med å stenge X, tidligere Twitter, i Europa, vender EU seg nå til Elon Musks selskap SpaceX og betaler 180 millioner euro for to oppskytninger av raketter neste år.

Frankrike, til tross for sin rolle i det europeiske romprogrammet, lider av forsinkelser. Det franske Ariane 6-prosjektet har ikke levd opp til forventningene, og EU er nå tvunget til å ty til SpaceX for å få satellittene i bane.

Toppmøtet i Sevilla, der finansministrene i Italia, Frankrike og Tyskland møttes sammen med Den europeiske romfartsorganisasjonen (ESA), diskuterte disse feilene. Samtidig diskuterte landene ulike avtaler for å sikre tilgjengeligheten av teknologi og gjenvinning av utstyr i tilfelle feil.

Håpet er at møtet i Sevilla vil legge grunnlaget for å gjenopplive den europeiske romsektoren og redusere avhengigheten av Elon Musk. EU har som mål å gjenvinne sin plass som en sterk aktør innen romteknologi og unngå å måtte be om ytterligere hjelp fra den amerikanske gründeren.