Hjem Nyheter Europa EU vil forby humor: «Det er ikke morsomt lenger»

EU vil forby humor: «Det er ikke morsomt lenger»

2

EU EU-kommisjonen har laget en rapport som foreslår «demokratisk intervensjon» og deplattforming for å stoppe «høyreekstreme memer».

Europakommisjonen har laget en rapport med tittelen «Det er ikke morsomt lenger. Høyreekstremisters bruk av humor» der man går gjennom den såkalte høyreekstremismens memer. Rapporten kan sees på som humoristisk i seg selv ettersom formålet blant annet er å avkode memene og deretter informere de humorløse EU-byråkratene om hva den «høyreekstreme» humoren handler om. Det informeres også om at «humor aktiverer undertrykte følelser, frigjør hemninger og muliggjør en umiddelbar og spontan utveksling av følelser» og at den gir «perspektivendringer» og styrker sin egen gruppe.

At hvite i Europa skal aktivere undertrykte følelser, frigjøre hemninger, få nye perspektiver og bli sterkere er noe EU tydeligvis ikke liker. Et annet formål med rapporten er å forhindre memer i det hele tatt. I rapportens anbefalinger heter det at deplattformering er en god vei fremover for å «begrense individets eller gruppens evne til å dele informasjon og ideer med et bredere publikum».

Man skal også arbeide med hva man kaller «demokratisk intervensjon», hvilket innebærer at man vil støtte at «unge mennesker identifiserer potensielt skadelig og hatefullt innhold» og deretter «debunke» innholdet på nettet ved hjelp av deres betrodde «influensere på sosiale medier og progressive samfunn».

På klarspråk innebærer demokratisk intervensjon altså at kritiske stemmer skal bli deplattformert, mens mer lydige NPC-elementer skal støttes.

«Høyreekstremister» defineres i rapporten som både kulturelle/borgerlige «nasjonalister» og etniske nasjonalister.

Les også:
Juridisk ekspert: «Tid for å gjøre meningsforfølgelse straffbart»
Systemgransker om politisk sensur – hvem står bak?
Dagens video: Angrepet på ytringsfriheten

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
9 måneder siden

Det er et sikkert kjennetegn ved PK-folk at de stort sett er totalt humørløse, og tar all «krenking» av feks LHBTQ-avvikere og «people of colour» på største alvor, og ønsker å sensurere morsomme og treffende «høyreradikale» memer. Stundom må nasjonalister være ytterst alvorlige og «humørløse», men humor utløser latter og velgjørende endorfiner, og det må vi tillate oss, især mht den situasjonen vi befinner oss i nå. Og så er det jo herlig å «krenke» iblant, især slike som gjerne inntar offerrollen, som feks ifbm 22.7-markeringene.

Espen
Espen
9 måneder siden

Det er jo morsomt hele året.