Hjem Nyheter Europa EU vil påtvinge Sverige sjokkpris på snus

EU vil påtvinge Sverige sjokkpris på snus

1

GLOBALISME EU-politrukenes kamp mot den svenske snusen virker intensifiert. Ifølge en hemmelig EU-rapport vil byråkrater i Brussel nå tvinge Sverige til å doble skatten på snus.

Illustrasjonsbilde. Foto: Lars Lundqvist, (CC BY-NC-SA 2.0).

Da Sverige gikk med i EU fikk de unntak fra EU-forbudet mot snus og tyggetobakk, samtidig som Sverige måtte love å ikke selge snus til andre EU-land. Siden da har EU ved flere tilfeller forsøkt å stoppe snusen i Sverige, skriver Nordfront.

Nå skriver Aftonbladet at de har fått se en hemmelig EU-rapport hvor byråkrater i Brussel vil tvinge Sverige til å sjokkhøye skatten på snus gjennom en ny punktskatt. Om forslaget vedtas vil prisen på en boks porsjonssnus øke med ca. 34 kroner og en boks løssnus med ca. 62 kroner. En boks General skulle da koste over 120 kroner.

Patrik Hildingsson, kommunikasjonssjef ved Swedish Match, sier til Aftonbladet at han tar for gitt at den svenske regjeringen markerer mot Brussel og hevder Sveriges selvråderett i snusspørsmålet.

– Alt annet skulle være et stort svik mot en million snusere, og det er jeg sikker på at regjeringen innser. Fremfor alt i disse tider når mange har vanskelig privatøkonomi, sier han.

Mange snusere som Aftonbladet har snakket med synes at prisen på snus allerede i dag er skyhøy, noe som Hildingsson er enig i.

– Den allerede tungt beskattede svensken virker tåle en høy grad av overformynderi. Men her tror jeg faktisk vi passerer grensen, sier han.

Aftonbladet skriver også at EU-kommisjonen og deler av parlamentet var på krigsstien mot den svenske snusen for ti år siden. Da brukte de en sensurert og omskrevet forskningsrapport om snusens bivirkninger. De positive effektene med snus som var i rapporten hadde de dessuten strøket over med blanko.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
K.K
K.K
2 måneder siden

Tradisjonelle tobakksprodukter er det bare å gi opp på, anbefaler heller å bytte over til e-sigaretter og selvblanding, da kan en kjøpe inn flere liter og blande selv. Og for helsa sin del, såklart.