Hjem Nyheter EU vil straffe Tucker Carlson med sanksjoner

EU vil straffe Tucker Carlson med sanksjoner

EUROPA EU vil innføre sanksjoner mot den amerikanske journalisten Tucker Carlson for å ha intervjuet Russlands president Putin. Nå har imidlertid Ungarn lovet å legge ned veto mot et slikt forslag.

Tucker Carlson.
Foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons

Nyheten om at den tidligere Fox News-stjernen Tucker Carlson befant seg i Moskva slo ned som en bombe forrige uke. Tirsdag bekreftet Carlson alle rykter om at han var der for å intervjue Russlands president Vladimir Putin.

Deretter kom nyheten om at politikere i EU ønsker å innføre både innreiseforbud og sanksjoner mot Carlson fordi han intervjuer den russiske presidenten.

– Siden Putin er en krigsforbryter og EU innfører sanksjoner mot alle som hjelper ham med det for øye, vil det være logisk for Den europeiske utenrikstjenesten å etterforske ham [Carlson] også, sier Belgias tidligere statsminister Guy Verhofstadt.

Tucker Carlson har imidlertid benektet at han er i Moskva for å «hjelpe» Putin. I stedet mener han at det er av hensyn til amerikanerne, slik at de får kunnskap om konflikten i Ukraina som deres politikere har dratt dem inn i.

– De fleste amerikanere aner ikke hvorfor Putin invaderte Ukraina, eller hva hans mål er. De har ikke engang hørt stemmen hans. Det er feil. Amerikanere har rett til å vite alt om en konflikt de er involvert i, forklarte Carlson i et klipp lagt ut tidligere denne uken.

Ungarn har imidlertid lovet å ikke tillate noen sanksjoner mot Tucker Carlson. På X skriver statsminister Victor Orbans politiske sjef Balazs Orban at de liberale i EU ikke engang trenger å gidde å prøve.

Et ungarsk veto mot EU-sanksjoner rettet mot Tucker Carlson er «garantert» ifølge Koskovics Zoltán, geopolitisk analytiker ved det Budapest-baserte Center for Fundamental Rights.

Moskva har bekreftet at Carlson møtte Putin og gjennomførte intervjuet på tirsdag. Det er ventet å bli publisert på X sent torsdag kveld, norsk tid. Ifølge Tucker Carlson har Elon Musk lovet å ikke sensurere eller blokkere videoen på noen måte.