Hjem Nyheter Europa Europa bedømmes som «tredje verden-økonomi»

Europa bedømmes som «tredje verden-økonomi»

1

EUROPA På grunn av den mislykkede sanksjonskrigen mot Russland anses Europa nå være en «tredje verdens økonomi». Dette ifølge det amerikanske forretningsmagasinet Forbes.

Kenneth Rapoza fra det amerikanske forretningsmagasinet Forbes skriver at Europas økonomi nå er så dårlig at den kan sammenlignes med et utviklingsland.

Ifølge Rapoza går det europeiske aksjemarkedet dårligst i hele den vestlige verden, så dårlig at selv utviklingsøkonomier gjør det bedre. «Det er logisk», skriver han, fordi inflasjonen i land som Storbritannia og Tyskland er dårligere enn i for eksempel Mexico.

«Fremfor alt skyldes det energisanksjoner mot Russland som straff for krigen med Ukraina», skriver Rapoza og bemerker at sanksjonskrigen er Europas viktigste motvind som «utløste en massiv prisøkning på råvarer» som har skadet økonomien i Europa mer enn noen annen.

Videre mener Rapoza at de som hevder at energikrisen er positiv fordi den tvinger Europa til å kvitte seg med avhengigheten av fossilt brensel, lyver.

– De ble tvunget til å gå tilbake til kull for å gi opp russisk gass og brenner i økende grad [kull] for å holde lysene på. De importerer saudiarabisk olje mens saudierne importerer russisk olje til eget bruk, sier Rapoza.

I tillegg skriver han at amerikansk eksport av kull til Europa har økt med 140 prosent og må øke ytterligere dersom Europa skal ha en sjanse til å overleve vinteren.

Skyter seg selv i foten

Rapoza stiller seg rådvill over sanksjonene mot Russland, som han absolutt mener er nødvendige, men som i stor grad har vært rettet mot privateide selskaper som Vesten på ulike måter er avhengig av og som ikke har noen direkte tilknytning til Kreml eller det russiske militæret.

«Vesten har først og fremst skutt seg selv i foten når det gjelder energi, gjort stor skade på klimainitiativer og risikert stigende matvarepriser på grunn av redusert produksjon av kunstgjødsel, også takket være sanksjoner mot russiske leverandører og høyere energipriser», skriver han.

Ifølge Rapoza vil Europa bli tvunget til å lette sanksjonene mot Russland eller omgå dem ved å be ikke-EU-land kjøpe energi fra Russland og deretter selge den videre til Europa. Ellers vil de ifølge Rapoza ikke kunne levere energi denne vinteren.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
proverbs 26:11
proverbs 26:11
5 måneder siden

Og mens NATO, EU og USA sverger å støtte Ukraina og jøden Zelensky til siste ukrainer, sukker europeerne under høye energipriser og synkende industriproduksjon, og i Tyskland må befolkningen belage seg på å fryse når vinteren setter inn, slutte å dusje, osv. Til og med i Norge, som burde være selvforsynt med kraft, sliter folk flest samt næringslivet med strømprisene, takket være politikerforræderne som forpliktet seg til å hjelpe EU med energi istf å sikre egen befolkning. Og alt dette er «Putins skyld»! Oy vey!