Hjem Nyheter “Europa har tatt imot for mange flyktninger”

“Europa har tatt imot for mange flyktninger”

MASSEINNVANDRING Europa har tatt imot for mange flyktninger, anser Dalai Lama. Ifølge ham bør de som har kommet til Europa returnere for å bygge opp sine hjemland.

Dalai_Lama

Tibets åndelige leder, den 80-årige Dalai Lama, holdt nylig en tale i Dharamsala nord i India, der det tibetanske eksilregimet han er leder for lever og arbeider. Etter talen uttalte han seg om masseinnvandringen til den tyske avisen Frankfurter Allgemeine Zeitung.

LES OGSÅ: Heinrich Harrer og hans syv år i Tibet

Han sa blant annet at han anser at Europa har tatt imot alt for mange innvandrere og at han forstår at mange vil hjelpe dem, men at det helt enkelt er umulig å integrere en så stor gruppe innvandrere i det europeiske samfunnet.

– Europa, for eksempel Tyskland, kan ikke bli et arabisk land. Tyskland er Tyskland, konstaterte Dalai Lama.

Dessuten anser han at de innvandrere som allerede har ankommet Europa, bør returnere for å bygge opp sine hjemland.

– Også fra et moralsk ståsted mener jeg at flyktninger bare burde tas imot på midlertidig basis. Målet burde være at de vender tilbake og hjelper til med å bygge opp sine land.

Høsten 2015, da innvandrerinvasjonen var rekordstor, hyllet Dalai Lama land som Tyskland og Østerrike som tok imot store mengder «flyktninger», men la til at det finnes en grense for hvor mange mennesker et land kan ta imot. Tyskland tok ifjor imot over én million såkalte flyktninger.

I slutten av sin tale uttrykte Dalai Lama sitt håp om at han en dag kan returnere til sitt hjemland, Tibet, som han ble tvunget forlate i 1959 etter et mislykket tibetansk opprør mot den kinesiske og kommunistiske okkupasjonsmakten.

Kilde:
Dalai Lama says Europe has accepted ‘too many’ refugees