Hjem Nyheter Europa EU nedstemte et forslag om å forby kryptovalutaer

EU nedstemte et forslag om å forby kryptovalutaer

0

ØKONOMI Europaparlamentets komité for økonomi og valutaspørsmål avviste mandag et forslag om å forby kryptovalutaer som anses være miljøskadelige.

Foto: CC public domain.

For tiden ser EU over unionens lovstiftning gjeldene kryptovalutaer og de tjenester som lar kunder kjøpe og veksle slike tilganger. Den foreslåtte nye EU-lovgivningen går under navnet MiCA og skal blant annet innbefatte felles regler for forbrukerbeskyttelse og beskyttelse mot markedsmanipulasjon.

Nylig ble det presentert et forslag om et tillegg til MiCA som stilte miljøkrav til alle kryptovalutaer som handles innenfor EU. Sweclockers forklarer tillegget følgende:

Tillegget nevner ingen spesifikk valuta eller metode, men viser til den mer energikrevende metoden proof-of-work. Der anvendes datakraft fra hovedsakelig høyytelses grafikkkretser for å verifisere transaksjoner og lage nye blokker i kjeden. Tillegget hadde i praksis begrenset alle valutaer som for tiden utvinnes i henhold til metoden, som Bitcoin og Ethereum.

Dersom tillegget hadde blitt stemt gjennom ville det i praksis betydd at flere av de største kryptovalutaene ville blitt forbudt i EU, dersom de ikke kunne oppdateres og fungere uten proof-of-work-metoden.

Mandag stemte imidlertid Europaparlamentets økonomi- og pengeutvalg mot tillegget med 32 stemmer mot 24. Arbeidet med MiCA-loven fortsetter imidlertid, men da uten det foreslåtte miljøtillegget.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg