Hjem Nyheter Europa Europarådet: Borgere skal informeres om at de ikke må vaksinere seg

Europarådet: Borgere skal informeres om at de ikke må vaksinere seg

EUROPA Europarådet har antatt en resolusjon om at medlemsstatene skal informere sine borgere om at de ikke kan tvinges til å vaksinere seg.

 

Den 27. januar antok Europarådet en resolusjon som slår fast at vaksinasjon ikke skal være obligatorisk for medlemsstatenes borgere. Dette kommer samtidig som visse stater har besluttet å innføre vaksinasjonspass, som i eksempelvis Danmark er tenkt å påvirke hva innbyggerne får og ikke får lov til.

Også Sveriges regjering har flagget for at noen slags vaksinasjonsbevis skal innføres, dog enn så lenge uten å være koblet til noen tiltak.

Ifølge resolusjonen skal medlemsstatene dessuten informere sine borgere om at de ikke skal kunne tvinges til å la seg vaksinere, være seg med politiske eller sosiale midler eller på noen annen måte. Dessuten står det i resolusjonen at statene skal garantere at ingen person som velger å ikke vaksinere seg utsettes for noen form for diskriminering.

Resolusjonen er ikke juridisk bindende, men ifølge Nya Tider følges en svært stor del av de resolusjoner Europarådet antar.