Hjem Ukategorisert «Europas fremtid: en jente med skjegg»

«Europas fremtid: en jente med skjegg»

0

 SIRKUS  Lørdag kveld vant dragartisten Thomas Neuwirth, alias Conchita Wurst, finalen i Melodi Grand Prix (Eurovision Song Contest) som ble avholdt i København.

Conchita Wurst alias Thomas Neuwirth
Conchita Wurst alias Thomas Neuwirth

Vinneren Thomas Neuwirth, som opptrer under sitt alias Conchita Wurst, er en østerriksk dragartist med helskjegg. Selv omtaler Neuwirth seg som en «kjønnsnøytral» person.

Bakgrunnen for Wursts deltagelse har lenge vært kontroversiell ettersom han ikke ble stemt frem av det østerrikske folket, men ble håndplukket av et TV-selskap.

Hyllet av politisk korrekt massemedia

I politisk korrekt massemedia har Wurst blitt løftet frem som en forkjemper for menneskerettigheter, mot hat og for toleranse. Ifølge dagens Aftenposten skal dragartistens seier være en «ørefik til alle homofober i Europa».

På den svenske statskanalen heiet kommentatorene mer på Wurst og gledet seg over Østerrikes tolvpoengere, enn de gjorde på sitt eget lands bidrag. Den mannlige kommentatoren, den homofile Edward af Sillén, sa også «NEI!» ved minst et tilfelle da det russiske bidraget fikk tolv poeng. Anledningen for dette er så klart Russlands mye omtalte lovgivning som forbyr homopropaganda rettet mot mindreårige.

Edward af Sillén
Edward af Sillén

Da det så ble klart at Østerrikes bidrag gikk av med seieren, ble de ekstatiske og sa at det lå i tiden, og at Wurst står opp imot hat og står for alle menneskers rettigheter og verdi uansett hvordan de ser ut.

Også av homolobbyen har seieren blitt hyllet. Avisen QX takker Europa for seieren og skriver blant annet:

Europa satt i kveld foten ned og sa nei til homofobi og ja til en åpent homoseksuell dragqueen med skjegg. Conchita Wursts seier betyr så fantastisk mye for kampen for et mangefasettert samfunn der alle får være og se ut akkurat som de vil.

Ditte Okman
Ditte Okman
Et freakshow?

Den kjente danske radioverten Ditte Okman var dog mer kritisk og kalte arrangementet et «freakshow». Til Aftenposten kommenterte hun også at:

Eurovision Song Contest er et EM i vanvidd, dilldall, sang og kostymer, som man enten ikke trodde eksisterte, eller i hvert fall var ulovlig i det offentlige rom.

I Aftenpostens kommentarfelt har kritikken ikke latt vente på seg, og natt til søndag kunne man blant annet lese:

Er enig, før var de på sirkus, nå er de på eurovision.

Det er belegg for å kalle Eurovision-konkurransen en homo/transe-fest for lavere intellekt gjennom det europeiske kontinentet.

Det er absolutt siste gang jeg gidder å se på MGP. Dette har ikke lenger noe med musikk å gjøre, men sirkus. Jeg blir kvalm når jeg ser ett skjeggete intetkjønn står der å gaper som ei kjerring!

Befriende herlig med danskene som tør å si det som det er! Freakshow er akkurat hva det var i kveld når en blanding av mann og kvinne vinner.

Det ser ut som hele greiene er kuppa av homoer og transer, og alle venner gir hverandre poeng, musikken eller låtene kvalitet spiller en mindre og mindre rolle.

Transe eller ei, det der kreaturet var direkte kvalmende.

Et verdenssamfunn i forfall, der alle kan kline inn sine sexuelle legninger hvor enn de ferdes i det offentlige rom?

(Kommentarene er senere blitt fjernet av Aftenposten.)

Også i Russland har kritikken haglet. Visestatsminister Dmitrij Rogozin skrev på Twitter at «Eurovision viste tilhengerne av europeisk integrasjon Europas fremtid: en jente med skjegg».

Kilder:

Skäggig transa vann Eurovision
Russiske politikere i harnisk: – Dette er slutten på Europa
Kaller Eurovision et EM i freakshow
Dama med skjegg overbeviste hele Europa

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg