Hjem Historie Dagens historiske EUs embryo blir alternativ Morgenthauplan

EUs embryo blir alternativ Morgenthauplan

3

HISTORIE Den 18. april 1951 ble traktaten om Det europeiske kull- og stålfellesskap, eller Kull- og Stålunionen, undertegnet.

EU-prosjektet som startet med Kull- og Stålunionen profileres ofte som et forsøk på å «sikre freden».
EU-prosjektet som startet med Kull- og Stålunionen profileres ofte som et forsøk på å «sikre freden».

Den europeiske unions (EU) offisielle historie begynner rett etter andre verdenskrig med traktaten om den såkalte Kull- og Stålunionen i 1951. Motivet til dette samarbeidet var å «sikre freden» i Europa.

Frankrikes utenriksminister Robert Schuman presenterte idéen om Kull- og stålunionen.
Frankrikes utenriksminister Robert Schuman presenterte idéen om Kull- og stålunionen.

Traktaten om Kull- og Stålunionen ble undertegnet av seks land (Belgia, Frankrike, Luxemburg, Italia, Nederland og Vest-Tyskland) den 18. april i Paris og trådte i kraft den 23. juli 1952. Kull- og Stålunionen blir dermed et mektig overstatlig organ som styrer store deler av Europas industri.

På tiden for opprettelsen av Kull- og Stålunionen har Forbundsrepublikken Tyskland nylig blitt opprettet etter at de britiske, franske og amerikanske okkupasjonssonene ble slått sammen. Sovjetunionen har omgjort sin okkupasjonssone til Den tyske demokratiske republikk (DDR).

Den amerikanske finansministeren Henry Morgenthau ville pasifisere Tyskland etter andre verdenskrig.
Den amerikanske finansministeren Henry Morgenthau ville pasifisere Tyskland etter andre verdenskrig.

Opprettelsen av Kull- og Stålunionen innebar en forandring i den tidligere etterkrigspolitikken mot Tyskland som blant annet hadde til hensikt å senke levestandarden, demilitarisere og avindustrialisere landet. En av arkitektene bak planen om å pasifisere det beseirede Tyskland var den amerikanske finansministeren Henry Morgenthau. Trusselen fra Sovjetunionen gjorde imidlertid at den tidligere okkupasjonspolitikken mot Tyskland måtte revurderes. En alternativ løsning skisseres i idéen om Det europeiske kull- og stålfellesskap, som ble presentert av Frankrikes utenriksminister Robert Schuman på en pressekonferanse der andre europeiske land ble tilbudt medlemskap.

Traktaten om Kull- og Stålunionen strakk seg femti år frem i tid til den 23. juli 2002 da eiendelene ble overført til EU.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Fjell
Fjell
4 år siden

EU – helt klart og uten tvil – nok et jøde-prosjekt: Although Schuman’s name is intricately linked with the birth of a unified Europe, the conceptualizer behind the plan was another French politician, Jean Monnet. Monnet was convinced that Europe’s economic development needed to be organized and that France’s wellbeing was dependent on Europe’s financial progress. http://www.dw.com/en/founding-fathers-europeans-behind-the-union/a-2397555 The Jewish ‘founding fathers’ of the genocidal-by-definition concept of the EU Jean Monnet is considered the intellectual father of the European Union, he is also quite evidently Jewish, having been born into a Jewish merchant family, living in France, Jean Monnet spent his… Les mer »

trackback
4 år siden

[…] også: EUs embryo blir alternativ Morgenthauplan EU krever at Polen fyller landet med rasefremmede, muslimer og homoseksuelle Nigel Farage talte i […]

Arier
Arier
1 år siden

Jeg savner at det nevnes i artikkelen at den viktigste grunnen til å danne EF/EU var å gjennomføre folkemord, ikke bare på tyskerne, men på europeerne ved massiv import av afrikanere og arabere og på denne måten gjøre ende på europeere som langsiktig mål. Couden houv kallergis bok praktischer idealismus omhandler det målet å utrydde europeere. Han var forøvrig kjent som den ideologiske grunnleggeren av EU og var selv jøde. Vi ser det nøye gjennomførte folkemordet på oss europeere med våre egne øyne tydelig i hver bygd og by i Norge som er fylt opp med okkupanter. Det samme gjelder… Les mer »