Hjem Nyheter Globalt Expo i samarbeid med ADL

Expo i samarbeid med ADL

ANTI-HVIT Den svenske venstreekstreme organisasjonen Expo skriver en rapport sammen med den jødiske maktorganisasjonen ADL, som ved flere anledninger har uttrykt rasisme mot ikke-jøder.

Expo er en organisasjon, lik Antirasistisk Senter i Norge, der deres «antirasistiske» arbeid kun handler om å undertrykke og bekjempe hvite. I artikkelen Expo er en antirasistisk stiftelse – ikke en «antirasistisk» gir Fredrik Vejdeland et eksempel på hvordan Expo bevisst neglisjerer rasisme mot hvite og samtidig ser på rasisme mot jøder som spesielt alvorlig.

Nå har Expo innledet et samarbeid med den jødiske maktorganisasjonen Anti-Defamation League (ADL). Dette skriver Nya dagbladet. Samarbeidet består i å skrive en rapport sammen om «høyreekstremisme» der naturligvis Den nordiske motstandsbevegelsen er i fokus.

– Høyreekstremisme har alltid vært en transnasjonal trussel, i dag mer enn noen gang før, sier Expos administrerende direktør Daniel Poohl om samarbeidet.

– Å samarbeide på tvers av landegrensene for å motvirke denne trusselen er avgjørende. Vi er glade for å ha samarbeidet med ADL for å lage denne rapporten og håper å samarbeide i fremtiden også, fortsetter han.

Expos kobling til ADL går visstnok helt tilbake til Expos stiftelse, da Expo allerede i løpet av det første året takket ADL og andre aktører for støtten de fikk fra dem.

ADL – en rasistisk organisasjon

Den jødiske lobbyorganisasjonen ADL er åpne med at de kun fremmer jødiske interesser og at hvites interesser står i veien for disse. Ut fra Expos egne definisjoner av rasisme vil ADL være mye mer rasistisk enn mange av de innvandringskritiske organisasjonene som Expo ellers forsøker å bekjempe for nettopp å være rasistiske. Det er derfor merkelig at en «antirasistisk» organisasjon innleder samarbeid med en rasistisk organisasjon som ADL.

Som et eksempel på ADLs rasisme har organisasjonen, som er for «flerkultur» i hvite land, uttalt seg mot raseblanding for jøder. Blandet ekteskap mellom jøder og ikke-jøder er «en trussel mot vår overlevelse», konstaterte ADL-formann Abraham Foxman.

At raseblanding er en trussel mot eget folk, er noe også Den nordiske motstandsbevegelsen mener. Til tross for dette velger Expo å samarbeide med den ene part, samtidig som de stempler den andre part som «ekstremistisk» og «rasistisk».

Et annet eksempel på at ADL ikke ønsker å ha noen kontakt med ikke-jøder er da ADL forferdet seg over at bare 29 prosent av de jødiske barna i USA går på jødiske skoler og at de øvrige går på skoler med ikke-jøder.

ADL aksepterer ikke at hvite bruker retorikken de selv anvender. Da Tucker Carlson i et innslag advarte mot folkeutbyttet ble han angrepet av ADL som mente at folkemordsteorien er «antisemittisk, rasistisk og giftig». Tucker Carlson svarte på hykleriet ved å lese opp en manual der ADL selv advarte mot folkeutbyttet i Israel, hvilket ADL krever skal være en jødisk stat der palestinere ikke får bli flere enn jødene.

ADL er således en organisasjon som klart og tydelig er imot raseblanding og integrering for jøder og som mener at Israel bør være en jødisk etnostat som styrer over de øvrige folk innenfor samme stat. ADL er også en organisasjon med reell innflytelse, i motsetning til de organisasjoner Expo forsøker å bekjempe, ettersom ADL har såpass mye makt at de kan påvirke regjeringer til å ta beslutninger som fremmer jødisk rasisme.