Hjem Nasjonal kamp Expressen henger ut «nazist-kvinnene»

Expressen henger ut «nazist-kvinnene»

MOTSTANDSBEVEGELSEN I MEDIA: Den svenske avisen Expressen er igjen i farten. I fredagens utgave av avisen henges en håndfull kvinnelige medlemmer i Motstandsbevegelsen ut med fullt navn og bilde.

framside2-640x348

Den svenske avisen Expressen, en del av det jødisk eide mediekonsernet Bonnier, publiserte fredag sin andre hetsartikkel om Motstandsbevegelsen på én uke. Hvor det i den første artikkelen var ledende personer i Motstandsbevegelsen som ble hengt ut og svartmalt gjennom sedvanlig hetspropaganda, er det denne gangene kvinnelige medlemmer som er målskivene, og henges ut på framsiden av en av Sveriges største aviser.

I den første artikkelen, «Lederne i den svenske nazistligaen», motiverte Expressen sin uthengning og hets med at de «gransket nazistene». I realiteten var det ikke noe annet enn forsøk på å stigmatisere og demonisere Motstandsbevegelsen gjennom en oppramsing av dommer enkelte av de syv har pådratt seg i sammenheng med sitt engasjement i Motstandsbevegelsen. Dette være seg latterlige tiltaler om «hets mot folkgrupp» (rasismeparagrafen) som har ledet til dom, eller tilfeller hvor man har utøvd selvforsvar mot aggressive meningsmotstandere på gater og torg.

Skjermdump av Expressens første hetsartikkel om Motstandsbevegelsen.
Skjermdump av Expressens første hetsartikkel om Motstandsbevegelsen.

I den seneste av Expressens hetsartikler, «De er de svenske nazistkvinnene», er det fem kvinner som henges ut. I motsetning til den første artikkelen, så er det ikke at kvinnene har gjort seg skyldige i noe ulovlig som gjør at de blir uthengt. Det de har gjort seg skyldig i – er å være kvinner som har valgt å engasjere seg i kampen.

Henges ut med fullt navn og bilde

De fem kvinnene som henges ut med navn, bilde, samt hvilken kommune de bor i, er Paulina Forslund, Ulvhild Årthun, Johanna Hagberg, Emma og Jessica. Flere av disse er ikke offentlige personer. Mens de tre første arbeider som skribenter for norske og svenske Nordfront, henges Jessica ut kun fordi hun har dannet et treningsprosjekt for nasjonalistiske kvinner. Emma henges ut kun fordi hun har deltatt på et foredrag med Klas Lund i Stockholm.

Jessica driver et treningsprosjekt for kvinnelige nasjonalister – henges ut av Expressen.
Jessica driver et treningsprosjekt for kvinnelige nasjonalister – henges ut av Expressen.
Til angrep på kvinnenes sunne verdier

Et gjennomgående tema i artikkelen er angrepet mot kvinnenes sunne og naturlige (nasjonalsosialistiske) verdier, og da med særskilt fokus på familie og barn. Som skyts for å gå til angrep mot kvinnenes naturlige verdier, bruker avisen ulike sitater for å forsøke å illustrere at deres holdninger og meninger er noe sykt og unaturlig.

Som eksempel kan nevnes Johanna Hagbergs sitat som er hentet fra Nordfronts kommentarfelt 2012: «I samme sekund som man blir forelder så har man et ansvar og det er ens forbannede plikt å gjøre alt som kreves for å beskytte sine barn i dette flerkulturelle helvete.» Et annet er Ulvhild Årthuns sitat hentet fra et intervju med Dagbladet: «Hver rase har sin egenart, og vi er imot raseblanding og degenerering.»

Ulvhild Årthun og Johanna Hagberg.
Ulvhild Årthun og Johanna Hagberg.
«Oppdrag: føde barn»

Gjennom å ta sitater ut av sin sammenheng, og i visse tilfeller direkte feilsitere, forsøker artikkelforfatter Gusten Holm å insinuere at kvinnenes eneste rolle i Motstandsbevegelsen, er å føde barn. Noe som naturligvis er oppspinn.

Som belegg for sin absurde påstand forvrenger Holm en Twitter-melding fra Paulina Forslund: «Jeg er mamma fordi jeg er nasjonalsosialist.» Sitatet antyder at Forslund skulle ha følt seg «tvunget» til å bli mamma, fordi hun har engasjert seg i organisasjonen. Det egentlige sitatet lyder dog slik: «Jeg er nasjonalsosialist fordi jeg er mamma.» og sikter til at Forslund forstod hvor viktig det var å engasjere seg, etter hun hadde blitt mamma.

Paulina Forslunds Twitter-melding fra 2012.
Paulina Forslunds Twitter-melding fra 2012.
Samarbeider med EXPO

Journalisten Gusten Holm, som står bak hetsartikkelen, har tidligere samarbeidet med EXPO for å skrive grovt vinklede og løgnaktige artikler om Motstandsbevegelsen i blant annet avisen Upsala nya tidning. Holm har blant annet skrevet artikkelen «Rekkehusnazistene», hvis åpenbare mål var å karaktermyrde Motstandsmenn i fra Uppsala.

Holm er nominert til prisen Guldspaden, som er en årlig pris som deles ut til personer som har utført «granskende journalistikk», for å ha fått politiet i Uppsala til å ta ut tiltale mot medlemmer i Motstandsbevegelsen som forsvarte seg mot den beryktede venstreekstremisten Anders Henriksson da han gikk til angrep.

Les også:

Svensk avis henger ut ledende personer i Motstandsbevegelsen
Hallo Expressen – dere glemte meg?

Kilder:

De är de svenska nazistkvinnorna
Expressen hänger ut nationella kvinnor