Hjem Nyheter Norden Expressen: Toppsosialdemokrater forespråker ekstravalg i Sverige

Expressen: Toppsosialdemokrater forespråker ekstravalg i Sverige

0

SVERIGE Internt blant Socialdemokraterna forespråker «alle tyngre navn» et ekstravalg, hevder en kilde til avisen Expressen.

Socialdemokraterna oppgis å ville ha et ekstravalg for å styrke sine egne posisjoner. Foto: Ankara, CC BY-SA 3.0, via Wikimedia Commons.

Toppnavn innen Socialdemokraterna forespråker at man skal utløse et nyvalg og forsøke å skylde situasjonen på Liberalerna, hevder en kilde til avisen Expressen. Dette kommer etter Centerpartiets beskjed om at man viker seg og ikke lenger krever at markedspris på husleie innføres på nyoppførte boliger.

Expressens kilde påstår at Socialdemokraterna ikke lenger ser noen vei fremover hva gjelder omforhandling av januaravtalen, tross Centerpartiets beskjed. For at det skal fungere virker man å ville ha med seg Liberalerna, som i stedet har stilt seg på den borgerlige siden. Derfor virker man nå å oppfatte et ekstravalg, der man kan utmåle Liberalerna som ansvarsløse, som en mulighet å styrke sin posisjon.

– Det er linjen nå. Legge ansvaret helt hos Liberalerna. Om [Nyamko] Sabuni ikke vender seg om kommer det til å bli ekstravalg, sier kilden til Expressen.

Mikael Dambergs fremtredende i Agenda, der han kritiserte Liberalerna, pekes ut som et eksempel på retorikk man skal benytte:

– Velgerne vil ikke se et ekstravalg, og det er stort press på partiene. Prisen blir høy for de partiene som ikke vil finne en løsning, sa Damberg i Agenda under onsdag kveld.

Alternativet at man skulle kunne få Vänsterpartiet og Centerpartiet å komme overens når en nytt januaravtale skal forhandles frem ser kilden ikke som et alternativ, hvorfor et ekstravalg er å foretrekke.

De mulighetene man ser med et ekstravalg oppgis å være følgende:

  • Liberalerna risikerer å falle ut av riksdagen.
  • Socialdemokraterna påstås være klar for ekstravalg.
  • Kristdemokraternas Ebba Busch «kan bli tiltalt når som helst» for grov bakvaskelse i eiendomsstrid.
  • Socialdemokraterna kan skremme med at Sverigedemokraterna kan få innflytelse ved en borgerlig seier.

At Sverigedemokraterna kan få innflytelse var også noe Damberg pekte på under onsdagens deltagelse i Agenda. Også Centerpartiet synes å tenke i lignende baner, da Annie Lööf i onsdagens Agenda også pekte på at Liberalerna må støtte regjeringen eller «ta Sverige til et ekstravalg».

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg