Hjem Nyheter Norge Få utkastelser til tross for omfattende asyljuks

Få utkastelser til tross for omfattende asyljuks

MASSEINNVANDRING Over 800 oppholdstillatelser er trukket tilbake de siste årene på grunn av juks med søknadene. Over halvparten fikk innvilget ny oppholdstillatelse fordi de hadde bodd lenge i landet.

UDI-640x335

De seneste årene er over 800 oppholdstillatelser trukket tilbake på grunn av juks med søknaden, viser nye tall. Afghanske, irakiske og somaliske asylsøkere er de som har jukset mest.

Bashe Musse fra Somalisk Nettverk uttaler til NRK at uroen er stor i det somaliske miljøet, som følge av at mange har mistet sin oppholdstillatelse i landet.

Til tross for at det er oppdaget omfattende juks i over 800 asylsøknader, har over halvparten av disse unngått å bli kastet ut av landet og fått ny oppholdstillatelse. Dette fordi de har bodd lenge i Norge eller fått barn.

Innvandrings og integreringsminister Sylvi Listhaug (FrP) sier til NRK at asylsøkerne har jukset på mange ulike måter, som blant annet å reise på ferie til landet de hevder å ha flyktet fra, eller at det har løyet om hvilket land de egentlig kommer fra.

Kilde:
800 fratatt oppholdstillatelse i Norge