Hjem Nyheter Norden Facebook blokkerer islamkritisk parti i Danmark i forkant av valget

Facebook blokkerer islamkritisk parti i Danmark i forkant av valget

1

DANMARK Facebook har besluttet å blokkere det danske partiet Stram Kurs slik at danske velgere ikke skal kunne ta del av partiets budskap.

Ifølge en beslutning som ble fattet på torsdag har Facebook blokkert det danske islamkritiske partiet Stram Kurs, som har oppnådd suksess i forkant av det danske valget, og dets leder Rasmus Paludan. Avstengingen vil heves først om en måned, altså veldig nær valgdagen.

Ifølge avisen Kristeligt Dagblad ble Rasmus Paludan blokkert for at han skal ha publisert et bilde som diskuterer kriminalitet blant innvandrende muslimer. Dette er noe som kritikere mener er problematisk, selv om det rent juridisk ikke er et angrep mot ytringsfriheten.

Peter Münster, nordisk kommunikasjonssjef for Facebook, hevder dog at avstengingen er berettiget og at «samme regler gjelder for alle».

Facebook har i det siste blitt mer og mer intolerant. I slutten av mars ble det annonsert at sensuren vil økes slik at europeere som forsvarer sitt folks rettigheter vil bannlyses.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Martin
Martin
3 år siden

Valgfjusk atter igjen. Vi kunne se det i enda større skala mot oss iløpet av valget som var i Sverige i fjor. Om avstengning fra banker, sensurering fra (u)sosiale medier og baksnakking i media ikke er valgfjusk, hva er valgfjusk da?