Hjem Nyheter Facebook i Tyskland skal «faktasjekke» nyheter

Facebook i Tyskland skal «faktasjekke» nyheter

1984 Facebook i Tyskland skal i løpet av noen uker oppdatere sine mediaplattformer for å minske spredningen av såkalte falske nyheter.

FOTO: REUTERS/Stefanie Loos
FOTO: REUTERS/Stefanie Loos

Facebook sa på søndag at de i løpet av noen uker skal oppdatere sine mediaplattformer i Tyskland for å minske spredningen av «falske nyheter». Det var i forrige måned som Facebook først meddelte at de skulle «håndtere utfordringen med falske nyheter på Facebook» og Tyskland blir altså først til å få den nye beskyttelsen mot «falske nyheter».

Tysklands justisminister Heiko Mass har gjentatte ganger bedt Facebook om å respektere Tysklands injurielover ettersom disse er strengere enn lovene i USA. Regjeringstjenestemenn i Tyskland har også uttrykt uro over at såkalte falske nyheter og «hatpropaganda» kan komme til å påvirke parlamentsvalget i september, hvor Angela Merkel skal prøve å bli landets rikskansler for fjerde gang.

Facebook sa i meldingen at de skal gjøre det lettere å rapportere nyheter som mistenkes å være falske nyheter og arbeide sammen med «faktasjekkende organisasjoner». I tilfellet en «falsk nyhet» oppdages vil et varselskilt festes ved nyheten, som også skal forklare hvorfor den har blitt klassifisert som falsk.

Kilder:
Facebook i Tyskland kommer börja »faktagranska» nyheter
Facebook Germany says it will start tackling fake news in weeks