Hjem Nyheter Facebook og Twitter blør milliardbeløp etter overtramp av ytringsfriheten

Facebook og Twitter blør milliardbeløp etter overtramp av ytringsfriheten

SENSUR Facebook og Twitter har mistet milliarder av amerikanske dollar i markedsverdi etter beslutningen om å utestenge Donald Trump. Big Techs siste angrep på ytringsfriheten har fått mange til å se seg om etter nye alternativer.

Etter beslutningen om å utestenge den avtroppende amerikanske presidenten Donald Trump, har de sosiale mediegigantene Facebook og Twitter tapt milliardbeløp av USD i markedsverdi bare den siste uken, ifølge Fox News.

– Hvis du ser på Facebook, så har selskapet tapt over 45 milliarder dollar i markedsverdi så langt denne uken. Samtidig har Twitter mistet 3,5 milliarder dollar de to første ukedagene, sier Fox-journalist Susan Li.

Ifølge Fox utgjorde presidentens 89 millioner følgere på Twitter så mye som 40 prosent av plattformens daglige trafikk. Det faktum at mange av disse nå forsvinner, skyldes enten at de selv har blitt utestengt fordi de sympatiserer med den sittende presidenten eller fordi de frivillig har valgt andre alternativer i forbindelse med dette overveldende angrepet på ytringsfriheten.

Som tidligere rapportert av Nordfront vokser for øyeblikket Gab med 10 000 nye brukere per time, mens Telegram har fått 25 millioner nye brukere på 72 timer.