Hjem Nyheter Globalt Facebook skjerper sensuren – «desinformasjon» om COVID-19 byttes ut med «korrekt informasjon»

Facebook skjerper sensuren – «desinformasjon» om COVID-19 byttes ut med «korrekt informasjon»

3

SENSUR Facebook strammer nå inn reglene for hva brukerne får skrive om COVID-19 og utvider sin «faktakontroll». Formålet er at «desinformasjon» skal byttes med «korrekt informasjon».

Facebooks jødiske adm.dir. Mark Zuckerberg.

At brukerne fritt får uttrykke sine tanker rundt COVID-19 på Facebook er langt fra sannheten. Nå skaper den sosiale plattformen regler for hva som får skrives om emnet.

I et Facebook-innlegg forklarer Mark Zuckerberg hva som gjelder og hvordan «desinformasjon» vil bli erstattet med «korrekt informasjon», både på Facebook og Instagram.

Siden mars har foretaket arbeidet med å utvide sin «faktakontroll» og utvidet denne til mer en et dusin nye land med over 60 «fakta-granskende» partnere som gransker innholdet på mer en 50 språk.

En ny informasjonsavdeling, «Get The Facts», vil bli lansert, med artikler skrevet av såkalte uavhengige faktagranskere. Disse artiklene vil så havne i strømmen til de som tidligere har engasjert seg i innlegg som har blitt fjernet på grunn av «skadelig desinformasjon» og med det gi disse brukerne den «korrekte informasjonen».

Les også:
Facebook innfører strengere sensur
Facebook stenger kontoer etter direktiv fra Israel
Israel og Facebook samarbeider om sensur

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Jan-Christopher
2 år siden

«Sannhet kalles hat av dem som hater sannhet»

Ikke første gang facebook sensurerer og garantert ikke siste gang heller. Interessant og veldig spesielt at denne covid-19 saken mer eller mindre havner på øverste hylle, et sted mellom «jødeforfølgelse og holocaust-fornektelse» og «negerhat og annen rasisme» hva gjelder sensur… ?

Sidsel
Sidsel
2 år siden

Jøden Zuckerberg.

Grim
2 år siden

Sannhetsmylderepidemi