Hjem Nyheter Facebook stenger kontoer etter direktiv fra Israel

Facebook stenger kontoer etter direktiv fra Israel

JØDISK MAKT Facebook og Israel har møter for å diskutere hvordan man best sensurerer Israel-kritikk.

Facebook, som styres av den jødiske globalisten Mark Zuckerberg, har hatt møter med den israelske regjeringen for å stenge kontoer som kritiserer Israel. Dette skriver avisen The Intercept.

Det var i september i fjor at Facebooks representanter hadde et møte med israelske myndigheter – deriblant justisminister Ayelet Shaked. Frihetskamp har tidligere skrevet om Shaked, som i tillegg til å være ekstremt nybygger-vennlig også har oppfordret til folkemord på palestinske kvinner.

Under møtet skal Israel og Facebook ha kommet overens om å tyste og stenge kontoer til palestinere som kritiserer de ulovlige bosettingene. Shaked har selv uttalt at Israel har sendt 158 forespørsler til Facebook om å fjerne kontoer med «oppviglende» innhold og at det resulterte i ønsket utfall i 95 prosent av tilfellene.

Kontoer som er fjernet tilhører hovedsakelig palestinske aktivister og palestinske nyhetskilder. En annen studie viser at 96 prosent av palestinere besøker Facebook for å følge nyhetene, hvorpå sensuren av palestinske nyheter har ført til at Israel og Facebook bestemmer innholdet for dem.

Som The Intercept påpeker har Facebook ikke fjernet kontoer som oppfordrer til folkemord på palestinerne. Ifølge en undersøkelse fra 2015 har det vært en 20 prosent økning av voldstrusler fra folk med jødiske røtter på sosiale medier. Ifølge undersøkelsen dreier det seg om 122 000 brukere som har oppviglet til vold mot hovedsakelig palestinere med ord som «myrde», «drepe» og «brenn».

Kilder:
Facebook stänger ner konton på direktiv från Israel
Facebook Says It Is Deleting Accounts at the Direction of the U.S. and Israeli Governments