Hjem Nyheter Norden Færre asylsøkere til Danmark etter innstramninger

Færre asylsøkere til Danmark etter innstramninger

0

 MASSEINNVANDRING  Mens asylstrømmene inn til EU stadig øker, reduseres antallet som søker asyl i Danmark. Siste kvartal i 2014 falt antall søknader med 47 prosent.

massimmigration-640x342

Masseinnvandringen inn til EU fortsetter som aldri før. Ifølge ferske tall fra Eurostat, EUs statistiske kontor, skal det i siste kvartal av 2014 ha vært en økning på 9,9 prosent.

Et land som ikke ser en økning i antall asylsøknader er Danmark. I samme periode registrerte danske myndigheter en nedgang på 47 prosent, kun overgått av Latvia. I Norge ble det registrert en nedgang på 22 prosent.

Totalt søkte 3 735 personer om asyl i Danmark siste kvartal i 2014. I Norge ble det registrert 3 165 asylsøknader i samme periode. I de EU-land som tar imot flest asylsøkere var tallene litt anderledes. I Sverige var antallet 21 160, og i Tyskland 65 150.

Danske myndigheter mener nedgangen skyldes de innstramningene i asylpolitikken som ble foreslått ifjor høst. Norske myndigheter peker også på lignende forhold som forklaring til nedgangen i Norge.

Kilde:
Eurostat
Nesten halverte antall asylsøknader

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg