Hjem Nyheter Norden Færre problemer enn forventet når flyktningene er hvite

Færre problemer enn forventet når flyktningene er hvite

5

UTENRIKS Det har vært færre problemer enn forventet med å plassere flyktninger fra krigstidens Ukraina i svenske kommuner. Det opplyser Migrationsverket, som er overrasket over hvor letthåndterlige ukrainerne har vært.

Flyktninger i Ukraina. Bildet er fra 2015. Foto: OSCE Special Monitoring Mission to Ukraine, (CC BY 2.0).

Rundt 40 000 mennesker har blitt tatt imot som flyktninger i Sverige fra den pågående krigen i Ukraina. Av disse trenger et stort antall hjelp til å finne seg bolig. Men dette har ført til betydelig færre problemer enn hva Migrationsverket har forutsett, skriver Aftonbladet.

Ifølge en ny lov som trådte i kraft 1. juli har kommunene overtatt Migrationsverkets ansvar med å tilrettelegge bolig for flyktninger. Det betyr at flyktninger som i dag bor i Migrationsverkets boliger kan komme til å måtte bli plassert i andre kommuner.

– Vi prøver å få til puslespillet før vi tar en avgjørelse. I mange tilfeller har vi kommet frem til løsninger som er bra for alle, men det er klart at det er tilfeller der folk har måttet flytte ganske langt, men det er en liten andel, sier Magnus Önnestig, direktør i Migrationsverkets nasjonale operativ avdeling.

Men selv dette har skapt færre problemer enn forventet.

– Det har rullet på med færre friksjoner enn hva vi regnet med på forhånd. Vi er utvilsomt fornøyd med arbeidet, ellers kan det variere over landet. Men generelt sett er vi veldig fornøyde, sier Önnestig.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
5 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Hans-Simon Dahle
Hans-Simon Dahle
2 måneder siden

Skal vi tillate oss en så formastelig tanke at det er fordi de står oss nærmere rasemessig? Ukrainere – og russere – er genetisk ganske like oss nordboere, noe som bl.a. skyldes de nære forbindelser mellom Skandinavia(spesielt Sverige), i tidlig mellomalder(vikingetiden), og folk langs de store elvene i Russland, ned til Svartehavet, De injiserte sine gener i folket som var der, og bosatte seg bl.a. i det som er dagens Ukraina. Så at de lettere kan integreres som «flyktninger» er ikke det minste rart, iallfall ifht invadører fra Midtøsten og Afrika.

Tom Hauge
Tom Hauge
Svar til  Hans-Simon Dahle
2 måneder siden

Så sant! Det finnes også en intressant teori om at det opprinnelige ariske mennesket utvandret og stammer fra områdene rundt Svartehavet

HonorInTruth
HonorInTruth
2 måneder siden

frustrerende når så dumme folk har posisjoner innad i systemet i våre land. Trenger ikke å være et geni for å forstå at Europeiske folk integreres uten problem.. helt utrolig.

Nasjonalsosialist
Nasjonalsosialist
2 måneder siden

Færre problemer når flyktningene er hvite, og det selv om de hadde vært muslimer (ikke at jeg forsvarer Islam, men det jeg mener er at det ikke handler om religion, men rase).

De er et nærbeslektet folk, tilhørende vår rase. De vil ikke være et problem på samme måte som rasefremmede.

Django
Django
2 måneder siden

Næææææ kan det være sant…..FJOTTER!!!
Berikerne fra mena er ikke her fordi de er forfulgt osv. men overta!!!!!