Hjem Nyheter Falske samlivsavtaler kan ha gitt tusenvis av ulovlige innvandrere opphold i EU

Falske samlivsavtaler kan ha gitt tusenvis av ulovlige innvandrere opphold i EU

HELLAS En ny gresk lov om samliv og ekteskap blir nå misbrukt for å gi ulovlige innvandrere oppholdstillatelse.

For å sikre homofiles rettigheter i landet ble det stemt igjennom en ny lov om samliv og ekteskap i parlamentet. Den nye loven var ment å gi mennesker som bor sammen de  samme juridiske rettighetene som personer i ekteskap.

Nå ser det imidlertid ut som at den nye loven har blitt misbrukt etter det ble avdekket at kvinner har skrevet samboerskapavtaler med ulovlige innvandrere, som nå kan få oppholdstillatelse i Hellas og EU. Det er ukjent hvor mange innvandrere som er involvert, men det kan være snakk om tusenvis av individer.

Den greske parlamentspolitikeren Giannis Lagos fra det nasjonalistiske partiet Gyllent daggry har avslørt at Aten kommune, så vel som mange andre, ikke utfører de riktige kontrollene av de innleverte dokumentene som kreves for å godkjent samlivsavtale. Som en konsekvens av dette kan mange illegale innvandrere ha fått oppholdstillatelse ved å inngå falske avtaler med greske kvinner.

Lagos har lagt inn et søksmål og bedt aktor undersøke sakene grundig og stille folk til ansvar hvis de har jukset.

– Vi vil ikke la dette skje. Vi vil fortsette å kjempe mot islamisering av vårt land. Vi kjemper for Hellas, og vi kjemper for kristendommen, sa Lagos til partiets nettavis.