Hjem Nyheter Norge Familie drapstruet – krever at asylsøker-bolig legges ned

Familie drapstruet – krever at asylsøker-bolig legges ned

VEST-AGDER: I bygda Konsmo i kommunen Audnedal krever en familie at en asylsøker-bolig legges ned. Dette da familien har blitt truet på livet av en psykisk syk asylsøker som er bosatt der.

massimmigration-640x342

Asylsøkerboligen ble etablert i 2011 og er drevet av det private omsorgsforetaket Aleris og ligger i den lille bygda Konsmo i kommunen Audnedal. I boligen bor det i dag tre asylsøkere med «store psykiske problemer».

Ifølge familien, som nå umiddelbart krever at asylsøker-boligen legges ned, har de flere ganger opplevd svært truende situasjoner med beboerne i bygningen.

Til avisen Fædrelandsvennen forteller mammaen i familien at hun nylig ble truet med en stein av en asylsøker med psykiske problemer. Like før dette, hadde samme mann sprunget etter hennes 10 år gamle sønn.

– Min sønn opplevde situasjonen som svært truende og løp så raskt han kunne unna. Han ville blitt nådd igjen om han ikke hadde fått stanset en tilfeldig bil som kom forbi, forteller mammaen til avisen.

Etter episoden forsøkte hun å ta kontakt med de ansatte i bygningen. Da ble hun møtt av en vedkommende som nylig hadde truet sønnen hennes, fortsatt med en stor stein i hånden. Han pekte så på steinen, og på hennes hode.

– Jeg opplevde det som en drapstrussel, forteller hun.

Det fremkom senere at årsaken til at hun ikke fikk kontakt med de ansatte, var at de hadde låst seg inne i et rom, da de også følte seg truet av beboeren som hadde bevæpnet seg med en stein.

Også i 2014 skal lignende episoder ha funnet sted. Blant annet skal en innvandrer i bar overkropp ha fulgt etter en kvinne og hennes barn. En annen person skal ha blitt truet i sentrum av Konsmo.

Nå krever både familien, beboere og et enstemmig formannskap i kommunen at driften legges ned. Regiondirektør Vidar Aanby i Aleris, beklager situasjonen, og forteller de snart skal ha et møte snart for å vurdere hvorvidt asylsøker-boligen skal legges ned.

Kilde:

Krever flyktning-bolig lagt ned