Hjem Nyheter Familiebedrift nektet å bake homokake – ble bøtelagt

Familiebedrift nektet å bake homokake – ble bøtelagt

NORD-IRLAND: Et bakeri i Belfast ble tirsdag bøtelagt for å ha nektet å bake en kake pyntet med figurer fra barne-TV i kombinasjon med homopropaganda.

familienMc-640x348

24 år gamle Daniel McArthur og hans familiebedrift Ashers Baking Co. i Belfast ble tirsdag bøtelagt for å ha nektet å lage en kake pyntet med homopropaganda.

Det var den homoseksuelle Gareth Lee som bestilte kaken på vegne av homolobbygruppen Queerspace. Kaken skulle brukes til en markering av den internasjonale dagen mot homofobi og transfobi i mai 2014. På kaken ønsket gruppen to karakterer fra barne-TV-serien Sesam stasjon, samt teksten «Support Gay Marriage».

o-GAY-MARRIAGE-570-460x296

Bakeriet, som drives av den kristne familien McArthur, nektet å lage kaken da det gikk imot deres religiøse overbevisning.

Homolobbygruppen gikk til et annet bakeri, og fikk sin kake levert. Dette hindret dog ikke den nordirske likestillingskommisjonen fra å anmelde bakeriet for brudd på diskrimineringsloven, da de mente familien bedrev «diskriminering på bakgrunn av seksuell orientering».

Siden anmeldelsen var et faktum, har det vært arrangert flere massive støttekampanjer og offentlige markeringer for familiebakeriet. Senest i mars samlet en støttemarkering over 3 000 personer i Waterfront Hall, som er Belfasts største konferansesenter.

Rettssaken pågikk tidligere i vår, og tirsdag denne uken kom dommen: Familien ble funnet skyldig i diskriminering og ble dømt til å betale 5 000 kroner i bøter. Rettssaken skal ha kostet de offentlige skattebetalerne nesten en halv million kroner.

Folkeavstemning angående homoekteskap

Fredag avholdes det en folkeavstemning om hvorvidt homoekteskap skal tillates i Irland. Resultatet er ventet å bli publisert på lørdag. Ifølge avisen Irish Times skal meningsmålingene peke mot et flertall for legalisering.

Kilde:

Nektet å bake homokake – får sviende bot