Hjem Ukategorisert Far og sønn overfalt og mishandlet av sigøynere

Far og sønn overfalt og mishandlet av sigøynere

SVERIGE: Alexander Bortas og faren hans oppdaget en mistenkelig bil som mistet saker fra lasteplanet sitt og de to bestemte seg for å følge etter bilen. De ble senere grovt mishandlet da den mistenkelige bilen endte opp i en sigøynerleir.

Den mishandlede faren i ambulanse på vei til sykehuset.
Den mishandlede faren i ambulanse på vei til sykehuset.

Alexander Bortas, 24, og faren hans var ute og kjørte natt til torsdag. Da oppdaget de at bilen som lå foran dem, en utenlandskregistrert pickup, mistet saker fra lasteplanet. De bestemte seg begge for å følge etter samtidig som de kontaktet politiet. Da de til slutt kom fram til en grusvei nær Hamsarvet, forsøkte en annen bil å velte dem ut i grøfta. Snart ankom flere biler, og faren ble dratt ut av bilen sin og slengt ned på marken. Flere sigøynere sparket og slo faren, og da Alexander Bortas forsøkte å gripe inn, ble også han alvorlig mishandlet.

Bortas klarer ikke å huske ordentlig hvor mange som deltok i mishandlingen, men han oppgir at han gjorde alt han kunne for å beskytte faren sin: «Jeg havner på marken, men samtidig som de sparker og slår, jobber jeg febrilsk for å nå faren min, slik at jeg kunne beskytte ham med ryggen og armene.»

Da politiet endelig ankom, stakk sigøynerne fra stedet. Politiet lyktes dog med å pågripe to menn i 30-årene. De sitter nå mistenkt for forsøk på grov mishandling, samt for å ha hindret politiet i sitt arbeid. Sistnevnte ettersom pickupen Bortas fulgte etter, senere blokkerte veien for politiet og gjorde det vanskelig for de å komme frem.

Sønnen har nå blitt skrevet ut fra Falu Lasarett med skader på knær, rygg og ansikt. Tilstanden til faren hans er mer alvorlig og han behandles fortsatt for skadene han ble påført. Sigøynerne som mishandlet svenskene beskrives som «bærplukkere» i etablert media.

Politiet oppgir nå at de er bekymret fordi forholdet mellom bærplukkere og lokalbefolkningen har blitt uvennskapelig. Bo Nyberg, sjef for politiet i Dalarna, er nøye med å poengtere at man ikke kan skjære alle over en kam: «Man kan absolutt ikke si at bærplukkerne begår alle forbrytelsene. Det finnes sikkert slike som gjør det, men å si at det er bare de som begår forbrytelser er helt feil.»

Kilde:
Zigenare överföll far och son – misshandlade dem grovt