Hjem Nyheter Norge Får opp mot 35 000 kroner – til tross for avslag

Får opp mot 35 000 kroner – til tross for avslag

ABSURDISTAN Asylsøkere som har fått avslag på sin søknad tilbys opp mot 35 000 kroner for å reise hjem frivillig. UDI reklamerer nå for tilbudet over hele Norge.

masseinnvandring

Utlendingsdirektoratet (UDI) har lansert en informasjonskampanje rettet mot asylsøkere som har fått avslag på sin søknad om opphold i Norge. På åtte ulike språk informeres de om at de vil motta minimum 20 000 kroner dersom de forlater Norge frivillig.

Rådgiver i region- og mottaksavdelingen i UDI, Benjamin Strandquist, forteller til avisen Varden at de med sin informasjonskampanje håper å få informert så mange som mulig, men at tilbudet primært gjelder for de som har fått avslag på sin søknad.

– For alle dem som benytter seg av denne hjemreisen så skjer alt på en planlagt og organisert måte, og du får penger til å starte opp i hjemlandet, forteller Strandquist til avisen.

Voksne asylsøkere som har fått avslag vil motta 20 000 kroner og såkalte mindreårige asylsøkere vil motta 30 000 kroner. I tillegg får noen 5 000 kroner ekstra for å «starte opp i hjemlandet». UDI antar de vil bruke over 30 millioner kroner i slike utbetalinger i år.

Kilde:
UDI klistre opp «reklameplakater» på åtte forskjellige språk