Hjem Nyheter Norge Fargeblind «reparerer» synet med hodekamera – sprer homopropaganda til barn

Fargeblind «reparerer» synet med hodekamera – sprer homopropaganda til barn

1

KULTURMARXISME Fargeblinde Neil Harbisson «ser» farger ved hjelp av et kamera. Dette bruker han til å spre homopropaganda til barn.

Neil Harbisson (CC BY-SA 4.0)

Det er den fargeblinde «kyborg»-aktivisten Neil Harbisson som har fått et kamera operert inn på hodet sitt for å korrigere sin fargeblindhet. Kameraet konverterer farger til lyd som han hører, og dermed kan han «se» fargene.

I tillegg til fargespekteret normale mennesker kan se, fanger kameraet også opp infrarødt og ultrafiolett lys, som enkelte dyr kan se naturlig. Harbisson mener derfor at han kan føle seg som andre arter.

Kameraet til Harbisson er naturligvis koblet til internett.

Det er ikke bare den medfødte synsfeilen Harbisson har rettet opp i med teknologi, han har også operert inn sensorer i beina som kan føle jordens magnetfelt.

Harbisson deltok på det statlige teknologiuniversitetet NTNUs festival «The big challenge», som arranges fra den 16. til 19. juni, og holdt foredrag til barn om sine nye sanser.

Til barna forteller Harbisson at man ikke må være låst til å føle seg som menneske, og sammenlikner sine unormale sanser med kjønnsdysfori.

– Det er tydelig at du ikke trenger å føle deg som det kjønnet du blir født med. Akkurat det samme er det med art. Vi er født med kroppen til én art, men det betyr ikke at du trenger å føle deg som den arten, sier Harbisson til barna.

I tillegg til å spre propaganda om kjønnsdysfori til barn driver Harbisson organisasjonene Transpecies Society og Cyborg Foundation sammen med Moon Ribas. Disse bedriver lobbyvirksomhet for å fremme «artsdysfori» og å øke rettighetene til såkalte kyborger.

Ribas har operert inn sensorer som gjør at hun kan føle jordskjelv. Hun kaller seg også «kyborg» og opptrådte for barna sammen med Harbisson.

Til NRK forteller Harbisson om sitt neste prosjekt: implantater i hodet som skal endre tidssansen.

En «kyborg» er et vesen som er delt menneske og maskin. Begrepet ble skapt i 1960 av jødene Manfred Clynes og Nathan S. Kline.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
1 Comment
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Oystein
Oystein
3 år siden

Fy og faen!