Hjem Historie Europeisk historie Fargefilm fra Berlin 1936

Fargefilm fra Berlin 1936

2

HISTORIE Frihetskamp tipser her om en interessant fargefilm som viser hverdagslivet i den tyske hovedstaden før den andre verdenskrig brøt ut.

https://www.youtube.com/watch?v=-OQxVW2vDJw

I den historiske fargefilmen fra midten av 1930-tallet får man et unikt innblikk i hverdagen til vanlige medborgere under det nasjonalsosialistiske styret. Fortellerstemmen beskriver blant annet de ulike hovedattraksjonene i Berlin og presenterer hovedstaden som en moderne kosmopolitisk by. 1936 var også året da de olympiske leker ble arrangert i den tyske hovedstaden. Arrangementet ble en kjempesuksess og satt det nasjonalsosialistiske Tyskland på verdenskartet som en svært vellykket og fremgangsrik nasjon.

Bare ti år tidligere, under Weimarrepublikken, var Berlin kjent som «sex-hovedstaden i Europa», en storby i moralsk forfall der enhver form for dekadent sex var tilgjengelig for rett pris, og hvor ekstrem fattigdom, narkotikamisbruk, barneprostitusjon og homoseksualitet var en del av hverdagen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
2 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Anonymsurfer
Anonymsurfer
3 år siden

Forskjellen den gang og nå:

Berlin i 1936: Vanlige mennesker, derav mange fra arbeiderklassen, er ute og morer og fornøyer seg langs promenadegater og ved byens mange utecafeer. Ja for her strekker en vanlig arbeiderlønn langt!

Oslo i 2018: Drittsekklassen av samfunnsparasitter fra høyre/venstre-establishmentet (som sammen stod bak statskuppet i Norge i 1938) og som siden har levd fett på lassie faire politikken mot den etnisk nordiske arbeiderklassen fyller bordene ved utecafeer og restaurantene i byens sentrum. Ja for her strekker avkastningen fra ågerrentene langt.

s.hugen
s.hugen
3 år siden

Se på den homogene blandingen av mennesker, vakkert, rolig og stabilt. Verden vil aldri bli slik igjen.