Hjem Nyheter Fascistisk studentforening med fremgang i Italia

Fascistisk studentforening med fremgang i Italia

UTENRIKS: I Italia romsterer det nå en revolusjonær, fascistisk studentbevegelse med navnet Blocco Studentesco. Mandag denne uken uttalte professor ved Det Amerikanske Universitetet i Roma, James Walston, til NRK at alskens «høyreekstreme» har vind i seilene for tiden og vinner terreng i Italia.

corteo5dic_21

I følge NRKs utenrikskorrespodent, Hege Moe Eriksen, ble Blocco Studentesco stiftet i 2003. Blocco Studentesco oppgir på deres egen hjemmeside at stiftelsen fant sted i Roma den 12. september, 2006. Allerede siden 2006 har medlemmer av Blocco Studentesco vært aktive i de fleste videregående skoler og universiteter i Roma. Studentbevegelsen har nå 3000 medlemmer over hele Italia.

På Wikipedia (og flere andre nettsider) blir Francesco Polacchi oppgitt som leder for Blocco Studentesco. I følge NRKs artikkel er intervjuobjektet, den 24 år gamle Rolando Mancini, lederen for studentbevegelsen.

Blocco Studentesco er en del av den revolusjonære fascistiske organisasjonen Casa Pound. Navnet henviser til Ezra Pound (1885-1972) som støttet Mussolinis styre. Blant annet forsvarer Casa Pound den tradisjonelle familien og vil stoppe innvandring til landet. De har gjort seg bemerket med å tilby husrom til hjemløse i angivelig okkuperte bygninger.

Hovedkvarteret til Blocco Studentesco er en seks etasjer høy bygning midt i sentrum av Roma. Her er overvåkningskameraer på plass, da de er utsatt for angrep fra antifascister. I høst har studentforeningen fylt overskrifter med dramatiske demonstrasjoner i Romas gater.

Mancini svarer til NRK på spørsmål om vold: «Ofte anklages vi for å være voldelige. Vi er ikke voldelige i det hele tatt. Men hvis vi blir utsatt for vold, svarer vi umiddelbart. Vi nøler ikke med å forsvare oss.»