Hjem Nyheter Norge Fattigdom og rus skyter i været

Fattigdom og rus skyter i været

3

KORONAKRISEN Organisasjoner som deler ut mat til de fattige melder om en økning i pågang på over 3 000% i kjølvannet av koronatiltakene.

Foto: Frelsesarméen.

Permitterte EU-borgere, hvorav mange av dem kommer fra byggebransjen, utgjør størsteparten av de som nå strømmer til matkøen ved Frelsesarméens Slumstasjon i Oslo og andre organisasjoner som hjelper fattige, fordi kontoen er skrapt. Mange er enslige forsørgere.

Nedstengninger på grunn av koronaviruset har ført til en enorm bølge av arbeidsledighet, og Kirkens Bymisjon i Trondheim rapporterer om at rusavhengige øker i antall.

– Jeg er sikker på at flere kommer til å streve med rus, som følge av angst og psykiske lidelser fordi de bekymrer seg for egen og familiens økonomi, sier daglig leder Odd Anders With til Aftenposten.

Koronatiltakene har også ført til at folk med gamblingproblem har fått forverret sin avhengighet. Risikoprodukter slik som internettkasinoer står for en stor del av økningen.

– Jeg går på bingo, for der ser jeg mennesker, sier en besøkende til Slumstasjonen på spørsmål om hva han gjør om dagen.

En rapport fra Survation i april i fjor slo fast at 39% av britiske borgere som gambler jevnlig hadde hatt økt aktivitet, hvorav om lag en tredjedel av disse hadde hatt en særlig høy økning i aktivitet. 41% av dem som gambler jevnlig hadde opprettet en ny bettingkonto siden starten av nedstengningen.

Delta i debatten

Les retningslinjene for kommentarfeltet HER.
Abonner
Bli varslet om
guest
3 Comments
eldste
nyeste flest stemmer
Inline Feedbacks
Vis alle innlegg
Proverbs 26:11
Proverbs 26:11
1 år siden

All slags sosial og materiell elendighet som har rammet mange mennesker var en høyst forutsigelig konsekvens av nedstenging og restriksjoner, og er «takken» for lydighet overfor tantene som passer på oss i virusdiktaturet som ble innført ifjor. Kostnadene vil bli enda større i tiden fremover, til tross for løftene om «normalisering» når bare alle har blitt vaksinert. Alle de frihetene vi tidligere tok for gitt må vi nå bønnfalle og takke våre helsediktatorer for, når vi aller nådigst får noen av dem tilbake, inntil videre.. Og (((hvem))) står bak denne agendaen?

Ganz von Selbst
Ganz von Selbst
1 år siden

Den falske «test-pandemi» er planlagt på forhånd og den eneste som kan stoppe den djevelskap er folk selv. Først og fremst stoppe den giftige «vaksinering».

Gjallarhorn
Gjallarhorn
1 år siden

Helt tragisk, feilslått politikk.